Oma huurt een appartement van zorginstelling “Zonnigzorg”. In dit wooncomplex woont ze zelfstandig en ze kan daarbij gebruik maken van de zorg die “Zonnigzorg” biedt. Haar internet, telefonie en tv heeft ze zelf geregeld via een provider en hier is ze erg tevreden over.

Oma is gek op gadgets en haar appartement is goed uitgerust met draadloze apparatuur. ’s Morgens roept ze “OK Google, nieuws” en via Google Home krijgt ze het nieuws te horen. Via haar smartphone heeft ze de slimme thermostaat van de verwarming opdracht gegeven de temperatuur op 22 graden te zetten. Met dezelfde smartphone heeft ze de oven aangezet. Als ze straks in de keuken komt, dan komt de geur van vers gebakken broodjes haar tegemoet. 

Het appartement is zo ingericht dat ze zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. De zorginstelling kan sensoren en camera’s aansluiten mocht het nodig zijn. Alleen is de zorginstelling er achter gekomen dat de slimme apparatuur van oma stoort op het wifi-netwerk van de instelling. Een probleem waar niet alleen “Zonnigzorg” mee te maken heeft.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Zorginstellingen doen hun best om een goed functionerend wifi-netwerk te krijgen zonder storingen. Maar ja, wat als er sprake is van interferentie? Ofwel, de storende invloed van andere signalen van providers op je zorgnetwerk.

Als je een zorginstelling hebt waarbij de cliënten zelf hun internet, telefonie en tv provider kunnen kiezen, dan kan die keuze een negatieve invloed hebben op het wifi-netwerk van de zorgverleners.

Cliënten belemmeren in hun keuzes willen de meeste zorginstellingen niet. Buiten een internetconnectie om, moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld eigen “Smart Home” apparaten te kunnen koppelen. Het assortiment aan dergelijke producten wordt steeds groter en voorbeelden hiervan zijn:

o  Google Chromecast / Apple TV streaming

o  Google Home smart speaker

o  Slimme thermostaat

o  Slimme stopcontacten

o  Slimme verlichting

o  IP Camera’s / deurbel

o  Wifi geluidsinstallatie bijv. Sonos

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Dit is niet zomaar mogelijk op een goed beveiligd zorgnetwerk. Dit om de simpele reden dat apparaten en gebruikers op het netwerk juist van elkaar geïsoleerd zijn en elkaar daardoor niet kunnen bereiken.

Brite ontwikkelde hiervoor de oplossing

Brite heeft hiervoor de oplossing ontwikkeld. Binnen het wifi-netwerk van de zorginstelling worden aanvullend privé netwerken voor de cliënten gecreëerd. 

  • Met deze privé WiFi-netwerken kan een cliënt zijn/haar eigen specifieke “Smart Home” apparatuur met elkaar koppelen en beheren.
  • Er wordt een goed functionerende combinatie gemaakt van een veilige wifi-omgeving voor zorgtoepassingen en een optimale functionaliteit voor cliënten. Zij ervaren immers het gemak van een eigen (WiFi-) netwerk.
  • Bijkomend groot voordeel voor de zorginstelling is dat op deze manier onbeheerde privé WiFi-netwerken (Ziggo, KPN etc.) overbodig worden en uit gefaseerd kunnen worden.

Onderlinge verstoring van WiFi-netwerken is niet meer aan de orde. Er wordt voor alle partijen (zorgverleners, cliënten en gasten) een beter presterend en vooral stabiel WiFi-netwerk geboden.

Herkent u deze situatie en wilt u hierover informatie?

Neem dan contact met ons op of bel tel. 053 – 20 30 404.