Stichting Radar

Ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking

WiFi infrastructuur op 25 zorglocaties

Stichting Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid Limburg. De ondersteuning wordt gegeven aan kinderen en volwassenen en hierbij wordt gebruik gemaakt van de aanwezige diensten en expertise op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Dit alles gebeurd in overleg en met de hulp van de cliënt, het persoonlijke netwerk van de cliënt, vrijwilligers en (keten-)partners in de buurt. Vanuit de locaties wordt hier invulling aan gegeven zodat de cliënt van betekenis kan zijn voor de samenleving en andersom.

Stichting Radar heeft Brite ongeveer 5 jaar geleden expliciet gevraagd vanwege de uitgebreide WiFi kennis en specialisatie.

Samen met de huisleverancier, die Radar aangesteld heeft voor de kantoorautomatisering en gehoste applicaties in een eigen datacentrum, heeft Brite een centraal beheerde WiFi omgeving ontworpen, ingemeten en opgestart.

Na de eerste ervaringen op enkele zorglocaties is er stap voor stap steeds een locatie toegevoegd en zijn nu 25 locaties voorzien van een robuust werkend WiFi netwerk. Op elke locatie wordt ook direct voorzien in een veilige centrale gastenportal, waarmee men gastgebruikers laagdrempelig maar op een veilige manier gastinternet kan aanbieden.

De ICT manager van Stichting Radar is (conform de GDPR wetgeving) tevens Security Officer voor de stichting en van meet af aan zeer gericht op een optimale beveiliging van de ICT omgeving.

De beveiliging die 5 jaar geleden door Brite reeds is doorgevoerd in het WiFi netwerk, slaagt nog steeds met glans voor de privacy wetgeving anno 2018.

In 2018 starten we met de nieuwste generatie Brite WiFi 10.x uitvoering die er voor zorgt dat mobiele apparaten nog hogere snelheden kunnen behalen, sneller roamen en dat elke WiFi client altijd op de hoogste snelheden blijft functioneren. Wederom een mooie kwaliteitsimpuls voor de organisatie.

 

Projectdetails

150 accesspoints
17 netwerkswitches
25 Locaties
5 jaar samenwerking