Veiligheidsregio Midden en West Brabant

Moderne wireless en netwerkinfrastructuur

Robuuste ICT infrastructuur

Met 26 gemeenten, brandweer, GHOR en politie bundelt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant de krachten in de regio. Dit om voorbereid te zijn op rampen en crisissen in dit gebied met steden en veel industrie.

De website van de Veiligheidsregio geeft een weergave van de verantwoordelijkheid waar zij zorg voor dragen. Naast een overzicht van calamiteiten zoals branden, stroomstoringen, natuurverschijnselen zoals bijvoorbeeld windhozen, waterlekkages of rampoefeningen staan er ook preventieve onderwerpen vermeld.

Er rust daarmee dus een grote verantwoordelijkheid op de Veiligheidsregio voor het uitvoeren van de taken. Het goed in orde hebben van de ICT infrastructuur is een must om deze verantwoordelijkheid waar te maken.

In 2013 wint Brite de aanbesteding van de Wireless infrastructuur voor de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De medewerkers binnen de brandweerkorpsen gaan vanaf dat moment meer gebruik maken van draadloze hulpmiddelen als iPads en smartphones.

Wireless synchronisatie brandweerwagens

Ook de brandweerwagens worden wireless gesynchroniseerd als ze de kazerne binnenrijden, zowel bij bemande en onbemande locaties. De data in de voertuigen is dus altijd up to date als ze moeten uitrijden. Brite hielp de veiligheidsregio om de bemande locaties in Brabant wireless te ontsluiten.

De selectie heeft plaatsgevonden op basis van de volgende criteria:

 

  • Diepgaande expertise van de aanbieder op het terrein van radiotechniek
  • Een grondige uitleg en aanpak van de WiFi Site Survey
  • Visie op doorontwikkeling van het WiFi netwerk
  • Kwalitatief hoogwaardige oplossingen met een keuze uit verschillende opties alsmede een beschrijving van de voor-/nadelen van de diverse oplossingen/opties
  • Een all-in oplossing (inclusief verbindingen) met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Projectdetails

105 accesspoints
17 netwerkswitches
1 UTM firewall
15 Locaties
Start samenwerking 2013

Techniek en onderhoud uit handen

 

De Veiligheidsregio heeft behalve de aanleg en inrichting van de installatie ook het beheer van het nieuwe wireless netwerk aan Brite uitbesteed. De technische dienst heeft op deze wijze zelf geen omkijken naar de onderliggende techniek en onderhoud.

De Veiligheidsregio kan zich daarom volledig richten op haar taak. Brite zorgt er op de achtergrond voor dat het draadloze netwerk ten allen tijde beschikbaar is, zodat de mannen en vrouwen van de Veiligheidsregio hun belangrijke werk kunnen uitvoeren.