Maandag zijn de scholen weer begonnen, voor het eerst in een nieuw decennium. Wat deze komende 10 jaren brengen is niet te zeggen, wel dat de technologische vernieuwingen elkaar steeds sneller opvolgen. Als we terugkijken op de afgelopen 10 jaar, dan zie je dat nieuwe technieken en producten kwamen en nu al weer op hun retour zijn.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Een voorbeeld is de iPad.

Deze werd in 2010 geïntroduceerd en was uniek op dat moment. Het onderwijs omarmde de iPad als een fijn stuk gereedschap (device) waarmee je digitaal onderwijs kunt geven. Echter zijn het nu Chromebooks die scholen veelvuldig toepassen.

In 2010 maakten we gebruik van 3G en wifi 4. Nu staan we aan de vooravond van 5G en wifi 6. Nieuwe technologieën, nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe toepassingen.

Ook voor Brite is er in 10 jaar veel veranderd

In 2010 was wifi onze basis en bedienden wij de hele markt. In de loop der jaren hebben we ons toegespitst op 2 doelgroepen: het voortgezet onderwijs en de zorg. Twee specifieke groepen die elk hun eigen dynamiek hebben en vragen om een veilig en robuust netwerk.

Wat te denken van pak ‘m beet 500, 1000 of 3000 leerlingen die dagelijks een school binnen komen. Met de smartphone in de hand op weg naar een lokaal en gebruik makend van de wifi van school.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Daar aangekomen klappen de devices open voor het digitale onderwijs. Wederom veel actie op het draadloze netwerk. Na de eerste les volgt er een wisseling van lokaal naar lokaal en wederom wordt er veel van het netwerk gevraagd. Iedereen wil verbinding en dat gaat de hele dag door.

Wifi is geen kunstje meer die je door een willekeurig bedrijf kunt laten uitvoeren, het is een specialisme geworden.…

Daarop voortbordurend ontwikkelden wij in 10 jaar tijd een totaalpakket voor het onderwijs en de zorg. Wij leggen nu, naast wifi, complete ICT-netwerken aan incl. netwerkswitches, firewalls, identity management, glasvezelaansluitingen, monitoring, service & support en netwerkassistentie & -beheer.

365/24/7 moet een netwerk beschikbaar zijn en dit jaar, i.v.m. 29 februari, nog een dag langer. Geen haperingen, geen uitval, doorlopend bereik en beschikbaarheid zijn kenmerken voor de zorg.

Combineer je deze 2 doelgroepen met elkaar, dan krijg je een dijk van een netwerk dat het altijd doet!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Door de kennis en ervaring die wij hebben opgedaan in het VO en de zorg zijn wij in staat ook derden te voorzien van een goed functionerend netwerk.

We blijven doorontwikkelen en zorgen dat onze klanten een up-to-date netwerk hebben. Laten de technologische vernieuwingen maar komen, wij zorgen voor oplossingen.

O ja, het leesplankje op de foto werd in 1910 geïntroduceerd, was vernieuwend en gebruikten sommige scholen nog tot in de jaren zeventig…

Brite wenst alle leerlingen, docenten en overige medewerkers een succesvolle tweede helft van het schooljaar toe en een mooi begin van het nieuwe decennium.