Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Blijf in controle tijdens stroomuitval: De voordelen van een UPS-systeem in de zorg

Deel dit bericht

Stroomstoringen lijken steeds vaker voor te komen en de gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Of het nu veroorzaakt wordt door menselijke fouten, onweer, brand of onderhoudswerkzaamheden, de impact van stroomuitval op zorginstellingen is aanzienlijk.

Een stroomstoring treft niet alleen de zorgverlening, maar kan ook leiden tot uitval van verwarmingssystemen, telefonie en betalingsverkeer. Bovendien kan het problemen veroorzaken in de logistieke processen binnen de instelling. Aangezien veel systemen afhankelijk zijn van ICT, kan het uitvallen van stroom leiden tot kettingreacties en directe gevolgen hebben voor de zorg.

Een effectieve oplossing om de continuïteit van ICT-systemen te waarborgen tijdens stroomuitval is het gebruik van een Uninterruptible Power Supply (UPS). Door een UPS te plaatsen bij cruciale ICT-apparatuur, kan de stroomvoorziening ononderbroken doorgaan, zelfs als de stroom uitvalt. 

De juiste UPS kiezen voor jouw zorginstelling

UPS-en zijn er in vele soorten, groottes en types. Bij het kiezen van een juiste UPS dient de capaciteit ervan goed afgestemd te worden op de behoeften van jouw zorgorganisatie, zodat bij stroomuitval belangrijke zorgprocessen gewoon door kunnen gaan. 

Een UPS kan o.a. worden uitgerust met temperatuur- en vochtsensoren, zodat de omgevingscondities 24/7 kunnen worden gemonitord. Hierdoor kun je proactief reageren op eventuele problemen, zoals oververhitting door stroomuitval of lekkende airco’s. Een tijdige alarmering van de UPS stelt je in staat om snel actie te kunnen ondernemen om verstoringen van het zorgproces te voorkomen.

Door te investeren in de juiste UPS-systemen kun je als zorginstelling de risico’s van stroomuitval minimaliseren en de continuïteit van de zorg waarborgen. 

Het is belangrijk om bij het selecteren van een UPS-systeem samen te werken met een ervaren leverancier die bekend is met de specifieke behoeften van de zorg. Wij bij Brite helpen je dan ook graag bij het waarborgen van de kritieke processen tijdens stroomuitval. Laat je vandaag nog vrijblijvend informeren over de juiste UPS-oplossing voor jouw zorginstelling. 

Neem contact met ons op via 053 – 20 30 404 of stuur een e-mail naar [email protected] voor meer informatie. 

Ook interessant