Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

EduLinQ’s nieuwe module: Digitaal aanmeldportaal voor nieuwe leerlingen

Deel dit bericht

Hoe schrijft jouw VO-school nieuwe leerlingen in? Handmatig via papieren inschrijfformulieren of via een digitaal aanmeldportaal? Vanuit nieuwe wetgeving, die dit nieuwe jaar gaat gelden, heeft de tweede optie duidelijk de voorkeur. Waarom? Lees verder.

In de laatste week van maart 2024 krijgen scholen nog maar 5 dagen de tijd om nieuwe leerlingen in te schrijven. Vooral voor scholen die de aanmelding nu nog via handgeschreven formulieren regelen, is dit een forse uitdaging. In plaats van meerdere weken moeten de aanmeldingen straks in 5 dagen klaar zijn!

Zijn dit werkzaamheden waar je direct mee te maken hebt, dan herken je vast de ergernissen die hiermee gepaard gaan:

  • Incorrecte gegevens, ontbrekende gegevens of schrijffouten op de aanmeldformulieren
  • Extra administratieve taken door handmatig werk waardoor er vertraging optreedt bij de verwerkingen
  • Overbelasting van personeel door de extra werklast, het beantwoorden van vragen en het organiseren van het gehele proces
  • De gegevens handmatig overzetten naar het Leerling Administratie Systeem

Vanaf 2024 moet dus alles in de laatste week van maart gebeuren. Hoezo druk op de ketel voor het schoolpersoneel.

Digitaal aanmeldportaal voor het inschrijven van nieuwe leerlingen

Brite heeft deze uitdaging opgepakt en dé oplossing ontwikkeld: de nieuwe EduLinQ module “Digitaal aanmeldportaal voor nieuwe leerlingen”.

Dit is een separate toepassing waarmee ouders nieuwe leerlingen online inschrijven bij de school van hun keuze door het invullen van een digitaal aanmeldformulier. Dit betekent minder administratieve rompslomp voor zowel scholen als ouders.

Met deze module krijg je een stuk gereedschap om het aanmelden van nieuwe leerlingen gebruiksvriendelijk en vooral efficiënt te laten verlopen. Geen ergernissen, minimale kans op fouten en geen stress, maar een programma waarmee je makkelijk leerlingen inschrijft ook richting Magister en Somtoday.

Laten de nieuwe leerlingen maar komen, met het “Digitaal aanmeldportaal voor nieuwe leerlingen” ben je volledig voorbereid.

Wil je hier meer over weten, stuur dan een email naar [email protected] en we nemen contact met je op. Graag plannen we een belafspraak of Teamssessie in.

Bellen kan ook: 053 – 20 30 404 (optie 2)

EduLinQ is een initiatief van Brite

Ook interessant