Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Hoe een investering in een slim WiFi-netwerk zichzelf terug verdient!

Deel dit bericht

Op een uitzondering na hebben zorginstellingen WiFi op hun locaties. Door te investeren in slimme WiFi-apparatuur bespaar je op andere kosten, waardoor je de investering terug verdient.

Een groot voordeel van WiFi is dat je verschillende groepen gebruikers veilig van elkaar kunt scheiden: zorgverleners, cliënten, gasten en medewerkers. Met bijv. Private LTE is dit niet mogelijk.

Je hebt al een WiFi-netwerk. Door deze slim in te richten kun je al je gebruikers de juiste faciliteiten geven. Je hebt geen separate systemen nodig voor bijv. locatiebepaling, zorgtelefonie, -camera’s of slimme inco. Hierdoor bespaar je direct op bekabelingskosten, kosten van extra hardware, beheers- of licentiekosten.

Wij hanteren 4 uitgangspunten:

  1. Goed werkende zorgalarmering en zorgtechnologie is cruciaal
  2. Iedere gebruiker moet op iedere plek kunnen werken
  3. Iedere gebruiker moet op iedere plek bereikbaar zijn
  4. Zorginstellingen bieden het zorgproces, cliënten, medewerkers en gasten een veilig van elkaar gescheiden netwerk aan

Met onze slimme smart-hub oplossing loont investeren in je wifi-netwerk. Afhankelijk van de toepassingen verdient deze investering zichzelf terug.

Op het slimme wifi-netwerk kun je – met 1 aansluiting naar een cliëntkamer – een compleet pakket aan functionaliteiten aanbieden. De smart-hub is het connectiepunt dat alle onderstaande voorzieningen mogelijk maakt. Het eerste voordeel is dat deze op de wand geplaatst kan worden waar vaak al bekabeling aanwezig is.

Door de aanwezige Bluetooth in de smart-hub is nauwkeurige locatie bepaling mogelijk. Voor cliënten, zorgverleners of voor middelen zoals tilliften e.d. Separate bakensystemen zijn niet meer nodig, dus geen extra bekabeling, hardware en beheerskosten.

Omdat je een fijnmazig voicedekkend netwerk hebt, is telefonie op de hele locatie aanwezig.

Je kunt gegevens van slimme incontinentieluiers doorsturen naar je zorgverleners. Aparte ontvangers op de kamers van cliënten, om luierdata door te sturen, zijn niet meer nodig. Onderzoek toont aan dat de inzet van slimme inco voor iedere zorginstelling zowel zachte als harde baten oplevert (onderzoek anderswerken/vilans).

Er is een PoE-aansluiting op de smart-hub die het mogelijk maakt om bijv. een zorgcamera of andere zorgtechnologie aan te sluiten. Wederom is geen extra bekabeling nodig.

Cliënten kun je een compleet pakket aan Internet, Televisie en Telefonie (ITT) diensten bieden. Cliënten kiezen zelf hun zenderpakket of diensten die ze zelf met de ITT-leverancier afwikkelen. Vrijheid voor cliënten zonder administratie voor de zorginstelling.

Cliënten kunnen op de smart-hub hun eigen huisdomotica aansluiten zodat hun appartement nog meer hun thuis wordt.

Zorgorganisaties houden zelf de controle, investeren, besparen en kunnen alle functionaliteiten bieden die bij een moderne zorginstelling horen.

Meer weten? Mail naar [email protected]

Ook interessant