Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Géén gedoe met vooruit bestellen van lesmateriaal voor nieuwe leerlingen

Deel dit bericht

Ook gedoe met dubbel administratief werk om nieuwe leerlingen te registreren voor leermiddelen voor het nieuwe schooljaar? Is jullie schooladministratie zo ingericht dat je de nieuwe instroom leerlingen tijdelijk apart moet registreren, (privacy gevoelige) gegevens handmatig aan het overzetten bent in verschillende systemen? En dat alles voor het tijdig kunnen bestellen van het juiste lesmateriaal? 

Stop en lees dan even verder, want wij zagen meerdere scholen hiermee worstelen…

Lesmateriaal bestellen is jaarlijks terugkomend probleem

Voor de start van elk nieuw schooljaar dien je als school op tijd nieuwe leermiddelen te bestellen bij de uitgevers welke dan ook gekoppeld moeten zijn aan de juiste gebruikers.

Maar… nieuwe leerlingen hebben voor het nieuwe schooljaar in de regel nog geen actief account in de schooladministratie. Dit is voor veel scholen een administratieve uitdaging. 

Daarnaast is, door het verplichte gebruik van ECK-ID in de leermiddelen keten, het ook noodzakelijk geworden om leerlingen in te kunnen laten loggen met hun Somtoday of Magister account en deze te koppelen aan een ECK-ID om de juiste content te kunnen bestellen. En dat alles vóórdat ze op school komen…

Aangezien de meeste traditionele systemen alleen de reeds actieve leerlingen kunnen ophalen (meestal pas vanaf 1 Augustus) zijn deze niet optimaal ingericht om toekomstige leerlingen ruim voor die periode op te halen en voor te registreren voor de juiste leermiddelen.

Met deze module voldoe je tegelijk aan de verplichting om het ECK-ID te gebruiken. Alle eisen en wetgeving rondom de AVG zijn er in meegenomen.  

Oplossing: nieuwe module ‘voorregistratie’ voor het VO

Nu hebben wij als initiatiefnemer van EduLinQ, op verzoek van aangesloten VO scholen, werk gemaakt van deze uitdaging en hebben met succes een nieuwe module ontwikkeld. 

Deze module maakt het mogelijk dat op het moment dat basisschoolleerlingen hun keuze hebben gemaakt voor jouw school, je ze direct kunt inschrijven met onze module “Voorinschrijvingen”, zonder administratieve rompslomp of schuiven met privacy gevoelige gegevens. 

Deze module is in de afgelopen periode in de praktijk met succes getest bij een aantal scholen waarmee wij samenwerken.

EdulinQ maakt hiermee het het administratieve onderwijsproces logistiek weer een stuk eenvoudiger en je kunt vroegtijdig al beginnen met de voorregistatie van de leerlingen. 

“Niet meer wachten, maar direct lesmaterialen bestellen voor nieuwe leerlingen voor het nieuwe schooljaar.”

Wil jij op jouw school ook géén administratief gedoe in de zomervakantie en de voorregistratie voor leermiddelen in een keer opgelost?

Lees meer over de module ‘voorregistratie’ op de website van EduLinQ of neem vandaag nog contact met ons op via: T. 053 – 20 30 404 of [email protected]

Ook interessant