Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wéér een geslaagde sponsoractie Corlaer College

Deel dit bericht

Voor de negende keer is ‘Expeditie – World Wide Technology’ van het Corlaer College in Nijkerk van start gegaan.

Zes teams van 12 tot 15 leerlingen kregen de kans om deel te nemen aan deze bijzondere manier van onderwijs, waarbij de leerlingen in de vorm van een ‘Expeditieteam’, zich inzetten voor het oplossen van een maatschappelijk probleem ergens in de wereld.

Als netwerkleverancier van het Corlaer College heeft Brite het team van leerlingen gesponsord dat naar Thailand op expeditie is geweest.

Op de foto hierboven: de projectgroep van het Corlaer College op de foto met lokale Thaise leerlingen. Als sponsor mochten wij er op de achtergrond ook een beetje ‘bij zijn’.

Expeditieonderwijs

In het Expeditieonderwijs van het Corlaer College ontwikkelt de leerling zijn talenten én zichzelf als volwaardig mens. De leerlingen die deelnemen in de expedities zijn echt gemotiveerd en willen op basis van respect en wederkerigheid iets betekenen voor de ander en de wereld.

Samen met de coach buigt het team zich over maatschappelijke problemen die ergens ter wereld spelen, met als doel om in de betreffende gemeenschap een blijvend element van waarde te realiseren.

Kennis maken met een andere cultuur

Op het volle programma stond o.a. het ondersteunen van kansarme kinderen en gezinnen, home visits, op bezoek bij scholen en zelfs een gevangenis bezoek.

“Tijdens de expeditie hebben we samen gewerkt met Siam-Care, welke zich inzet voor kinderen en gezinnen die geraakt zijn door HIV (AIDS), ervoor zorgt dat arme kinderen naar school kunnen gaan en ondersteuning geeft aan kwetsbare gezinnen op medisch, financieel en geestelijk gebied.”

“We gaan nieuwe uitdagingen aan en maken kennis met een andere cultuur. Onze bijdrage zal zeker van waarde zijn, omdat Siam Care de gezinnen een betere toekomst geeft.”

Sponsoractie

Als sponsor van dit project zijn wij enorm trots op de leerlingen van het Corlaer College, die zich op deze moedige en bijzondere manier hebben ingezet voor de lokale gemeenschap in Thailand.

Het complete reisverslag is hier te vinden:
http://www.ict-edu.nl/reisverslag/expeditie-wwt-2017-18-reisverslag/

 

 

Ook interessant