Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Investeren in mensen en technologie levert de zorg waarde op

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.” Wijze woorden van ene Albert Einstein. Niet bepaald het domste jongetje van de klas.

Woorden die nog altijd gelden. Als je jarenlang hetzelfde kunstje doet, dan ken je de uitkomsten wel. Wil je een andere uitkomst, pak het dan anders aan. Dat geldt ook voor zorginstellingen die meer zorgtechnologie willen toepassen. Als je die stap zet, zorg dan dat je het fundament goed op orde hebt. Kleine vernieuwingen tussendoor zorgen er niet voor dat je de grote stap kunt maken. Als je nieuwe banden onder je auto zet, dan rijdt die niet in één keer veel zuiniger of harder. Er is meer nodig om een wezenlijk verschil te maken.

Persoonlijke zorg blijft het belangrijkste, maar met behulp van zorgtechnologie kun je die zorg beter ondersteunen. De werkplek van de toekomst wordt steeds digitaler of je nou wilt of niet. Natuurlijk heeft iedere zorgorganisatie een eigen tempo hierin en het wil niet zeggen dat de ene werkwijze beter of slechter is dan de andere.

Vroeger of later ontkom je er echter niet aan om bepaalde stappen te zetten in de richting van meer zorgtechnologie.

Vergeet in het proces vooral niet de zorgverleners mee te nemen. Zij moeten vertrouwd raken met de nieuwe manier van werken, er de voordelen van inzien en bovenal zorgeloos kunnen werken. Een investering in goed opgeleid personeel verdient zichzelf terug.

Kijk je alleen naar het technische plaatje dan is je ICT-netwerk de ruggengraat van het geheel. Hierop worden alle toegepaste middelen gerouteerd binnen het lokale netwerk om de informatie te brengen daar waar het hoort aan te komen. Middelen zoals zorgtechnologie, domotica, applicaties, WiFi, RF, Bluetooth e.d. maken hier gebruik van.

Je ICT-netwerk up-to-date voor moderne zorgtechnologie

Als je 5 jaar of langer geleden geïnvesteerd hebt in je ICT-netwerk en je wilt nu moderne zorgtechnologie gaan toepassen, dan zul je wederom moeten investeren in je netwerk. Doe je dat niet, dan werkt de moderne zorgtechnologie niet zoals je voor ogen hebt. Simpelweg omdat je netwerk dit niet aankan.

Een andere uitspraak van Einstein luidt: “Soms betaal je het meest voor dingen die gratis zijn.”

Investeren in mensen en middelen is kostbaar, maar uiteindelijk levert het meer op dan het kost!

Ben je benieuwd naar wat Brite kan betekenen voor jouw zorgorganisatie? Neem dan contact met ons op via: [email protected] of bel naar Tel. 053 – 20 30 404.

Brite: “Het netwerk dat het altijd doet”. 

Ook interessant