Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Sponsoractie Corlaer College geslaagd

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

In de maand februari is de projectgroep ‘Expeditie WWT (World Wide Technology)’ van het Corlaer College voor een bijzonder project naar India geweest.

Zij hebben zich, op de campus van Friends Indeed in Visakhapatnam, ingezet voor verschillende doeleinden. Zo hebben ze onder andere papajabomen geplant en een moestuin aangelegd, zodat de mensen daar beter kunnen voorzien in groenten en andere voedingsmiddelen.

Daarnaast hebben ze orthopedische hulpmiddelen uitgereikt aan kinderen met een beperking van de campus en van de vissersdorpen eromheen.

Als sponsor van dit project zijn wij enorm trots op de leerlingen van het Corlaer College, die zich op deze moedige en bijzondere manier hebben ingezet voor de kinderen daar.

De projectgroep klaar om papajabomen te gaan planten.

 

Enkele bijzondere momenten uit het reisverslag van de projectgroep:

 

“Een jongetje had tot zijn 9e nog geen ziekte en kon gaan en staan waar hij wilde. Hij kreeg een rolstoel en was erg blij. Zijn ouders waren erg emotioneel, omdat hij nu het dorp in kon gaan. Hij bedankte ons toen we weg gingen. Dit was voor ons allen een emotioneel moment.”

“Het 4e jongetje zat opgesloten toen we daar aankwamen, omdat zijn moeder moest werken. Zelf ontroerde dit ons, omdat dat kind daar maar de hele dag moest zitten. Toen de moeder er was en we de rolstoel overhandigden, zag je dat het kind zich goed voelde. En dat het voor de moeder ook een zorg minder is, omdat zij dat kind niet in haar eentje kan dragen.”

 

Leerlingen van het Corlaer college bij het uitreiken van een gehoorapparaat aan een Indiaas meisje.

Geweldig hoe de kinderen van het Corlaer college (projectgroep ‘Expeditie WWT’) zich de afgelopen maand in India hebben ingezet door o.a. het uitdelen van orthopedische hulpmiddelen aan de meest hulpbehoevende kinderen daar.

Het complete reisverslag is hier te vinden:
http://www.ict-edu.nl/reisverslag/expeditie-wwt-2017-18-reisverslag/BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook interessant