Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Toegangsbeheer van het schoolnetwerk… Zoete inval of goed geregeld?

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Is jouw schoolnetwerk net een zoete inval waar Jan en alleman binnen mogen komen of heb je het toegangsbeheer goed en veilig geregeld? 

Wie mogen er gebruik maken van jouw ICT-netwerk? Toegangsbeheer wordt steeds belangrijker zeker nu je steeds meer berichten leest over hacking, diefstal van gegevens of het plaatsen van ransomware om netwerken te gijzelen voor losgeld. 

Network Access Control (NAC) is de gangbare term voor toegangsbeheer van ICT-netwerken. Met steeds meer apparaten gebruiken we een netwerk. Des te meer mensen en apparaten je toegang geeft, hoe groter de kans dat er iets mis gaat. Toegangsbeheer is dan de sleutel voor een veilig netwerk. Wie is er vanaf welke plek op welk moment met welk apparaat verbonden met jouw netwerk?  

Vergelijk het met thuis. Je laat daar ook niet iedereen binnen die je niet kent. Zo werkt het dus ook voor jouw schoolnetwerk. Als jij de toegang goed wilt beheren dan heb je daar een goede NAC-oplossing voor nodig. 

Binnen Brite maken we ons druk voor veilige netwerken zowel bedraad als draadloos. Met dat in ons achterhoofd hebben we EduGuard ontwikkeld als NAC-oplossing. EduGuard is de spil in het schoolnetwerk als het gaat om het op een veilige manier authenticeren van alle gebruikers en apparaten in je (wireless) netwerk.  

Op basis van diverse authenticatiebronnen en -regels kan EduGuard deze in het juiste netwerksegment plaatsen.  

Daarnaast voorziet EduGuard in: 

  • het op een veilige wijze aanmelden van gebruikers en apparaten in je (wireless-) netwerk, 
  • veilige gasten-toegang,  
  • het blokkeren van ongewenste gebruikers en apparaten, 
  • logging van gegevens, 
  • koppelingen met netwerkapparatuur en tools van diverse fabrikanten. 

Nu steeds meer scholen digitaal lesgeven, leerlingen gebruik maken van meerdere apparaten op het schoolnetwerk, gebruikers op locatie of thuis werken en meer apparaten van derden op het netwerk aangesloten worden (zonnepanelen, printers, warmtebeheer) kun je als school niet achterblijven om het toegangsbeheer goed te regelen. 

Wil je weten wat EduGuard voor jouw school kan betekenen, neem dan contact met ons op: 

[email protected] of bel naar 053 – 20 30 404 

Ook interessant