Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deel dit bericht

Kwaliteitsimpuls doorgevoerd op meerdere zorglocaties

Zorggroep Adelante heeft haar basis in Hoensbroek en biedt een groot spectrum aan zorgdiensten aan: volwassenenrevalidatie & arbeidsintegratie, kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen en audiologie & communicatie zijn de kernactiviteiten.

Adelante is een internationaal expertisecentrum waarbij de cliënten behandelt worden volgens de laatste inzichten uit de wetenschap en de praktijk. Op alle fronten wordt gewerkt aan verbetering en innovatie van het zorgaanbod en -proces met behulp van zorg- en onderwijspartners.

Bij Adelante is het reeds eerder (deels) aangelegde WiFi netwerk door Brite overgenomen, opnieuw ingemeten en vervolgens verder uitgerold naar alle locaties. Hoewel er in kwalitatief goede apparatuur was geïnstalleerd, functioneerde het draadloze WiFi netwerk in beginsel niet optimaal.

Dit werd mede veroorzaakt doordat de opstelpunten van de accesspoints en de configuratie van de accesspoints niet ideaal waren voor een optimaal gebruik van WiFi in de zorg.

Door een nieuwe inrichting van het WiFi netwerk (met behoud van de reeds aanwezige apparatuur) incl. een verfijndere indeling van het onderliggende vaste netwerk met de juiste inrichting, technieken en beveiligingsvoorwaarden, is er een flinke kwaliteitsimpuls gerealiseerd in het hoofdgebouw van Adelante.

‘Smart connect’ Firewall voor zorg & educatieve apps

Stap voor stap is deze WiFi indeling over de gehele organisatie uitgerold en zijn er nu circa 350 accesspoints operationeel binnen de organisatie. Aansluitend zijn ook de scholen en andere zorglocaties die behoren bij Adelante voorzien van dit verbeterde WiFi concept.

In dezelfde periode zijn ook de firewalls van de hoofdlocatie en de schoollocaties vervangen en voorzien van een “smart connect” firewall ontsluiting en ingericht in samenspraak met onze firewall specialisten om de beste resultaten te verkrijgen voor de zorg en educatieve applicaties.

Alleen nog maar draadloos werken is de toekomst

Medewerkers gaan steeds meer mobiel werken en maken steeds minder gebruik van een vaste netwerkaansluiting. Ze gebruiken hun laptop als flexibele werkplek en pakken deze vervolgens mee voor een bespreking of vergadering in een andere ruimte en verwachten zonder enige hapering voortdurend door te kunnen werken.

Voor de toekomst is dan ook het nieuwe Brite WiFi 10.x concept voorzien die mobiele gebruikers een nog betere prestatie oplevert over WiFi en waarbij apparaten tot 10 x sneller roamen en altijd hoge prestaties verkrijgen.

Met dit systeem heeft dus elke WiFi gebruiker altijd de snelst mogelijke verbinding in een gebouw en vallen ze niet meer terug naar lage snelheden. Ook niet in drukke zones van het gebouw!

Projectdetails

350 accesspoints
7 UTM firewalls
2 Locaties
4 jaar samenwerking

Ook interessant