Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.
WiFi problemen door gebouwbekabeling afwerking

Klantcase: afwerking van gebouwbekabeling en de invloed op WiFi

Deel dit bericht

Geen natte vingerwerk, maar concrete feiten. Het begon met doormeten van het netwerk. Brite heeft nu perfecte WiFi aangelegd. In de basis is deze beter doorgemeten waardoor bleek dat er meer accesspoints nodig zijn om goede WiFi te krijgen. De uitbreiding die gedaan is, is perfect.

Enkele woorden van een school die voorheen terechte klachten kreeg van leerlingen en docenten omtrent de haperende WiFi-verbinding. Nadat deze school de nieuwe WiFi in gebruik nam was er stabiliteit. 

“Niets haperde meer. We krijgen van leerlingen en docenten niets meer te horen en dat is fijn. Als mensen ontevreden zijn dan horen we voldoende. Vaak ligt het dan ook nog aan andere zaken…”

Slecht afgewerkte gebouwbekabeling invloed op WiFi

De afwerking van de gebouwbekabeling in de school gaf verbindingsproblemen:

“Mijn visie was dat de gebouwbekabeling slecht afgewerkt was. Als dat verbeterd zou worden dan zou de wifi ook een stuk stabieler zijn. Daar lag in mijn visie het probleem. Dat werd meteen duidelijk toen we de gebouwbekabeling zowel in de patchkast als de outlets deugdelijk hebben afgemonteerd. De basis en stabiliteit waren in één keer goed.

Mijn collega en ik zijn 100% tevreden over de stabiliteit van de WiFi. Het levert zoveel gevoel van zekerheid op dat we daar op kunnen vertrouwen. Het is nu zoals het zou moeten zijn. Het geeft ons tevens meer tijd. Ik ben zelf vooral bezig met Office 365, Intune, JAMF en dat soort zaken. Daar had ik wel tijd voor, maar nu veel meer.” Marc Brok: ICT-specialist, Gymnasium Bernrode.

Wil je weten wat Brite voor jouw school kan betekenen?

We zijn te bereiken via 053 – 20 30 404 of via [email protected]

Lees hier het complete interview en de ervaringen van deze school.

Brite: “WiFi die het altijd doet”

Ook interessant