Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Deel dit bericht

Klaar voor de toekomst

Het Amadeus college Lyceum is een school voor vmbo-TL, havo, atheneum en gymnasium en is gelegen in de Cultuurcampus in Centrum Vleuterweide te Vleuten. Op het Amadeus Lyceum spelen, naast het geven van goed onderwijs, kunst en cultuur een grote rol. Door de inzet van de school hiervoor hebben ze heeft de school het keurmerk Cultuurprofielschool ontvangen van de Vereniging Cultuurprofielscholen (VCPS).

“In het onderwijsconcept is het vaste patroon van klaslokalen losgelaten.”

Leerlingen werken in een domein: een ruimte waarin ze met hun eigen klas zelfstandig, onder begeleiding, kunnen werken. Het domein biedt ruimte aan maximaal 90 leerlingen.

In de onderbouw zijn de leerjaren ingedeeld in vaste basisgroepen en leerlingen hebben de beschikking over vaste domeinen. In een domein is een open ruimte en zijn er serres.

De serre is het geluidsdichte onderdeel van het domein waar plaats is voor één klas en waar instructie wordt gegeven. Iedere klas heeft één of meer mentoren omdat de school inzet op mentortijd voor de leerlingen.

Projectdetails

134 accesspoints
24 netwerkswitches
2 UTM firewalls
1 Locatie
Start samenwerking 2013

Elektronische Leer Omgeving: goed WiFi-netwerk een vereiste

Het Amadeus Lyceum is een school die uitsluitend grotendeels digitaal werkt met op dit moment zo’n ruim 150 medewerkers en ruim 1800 leerlingen. Niet alleen de medewerkers hebben de beschikking over een laptop, ook de leerlingen werken Vanaf het eerste leerjaar werken de leerlingen met eigen laptops.

Op de website van de school is een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden beschikbaar die het gebruik van de laptops betreffen. Leerlingen en ouders kunnen op deze manier snel de informatie verkrijgen als er iets speelt met een laptop. De domeinbeheerders en de medewerkers van de ICT-afdeling zijn de aanspreekpunten voor de leerlingen mochten er problemen zijn en kunnen de meeste klachten oplossen.

Het Amadeus Lyceum maakt gebruik van meerdere WiFi netwerken. Voor medewerkers en leerlingen is er een apart netwerk beschikbaar.

De lesstof voor leerlingen wordt grotendeels aangeboden in de Elektronisch Leer Omgeving (ELO) waardoor een goed werkend WiFi netwerk een vereiste is om deze vorm van onderwijs te kunnen geven.

Geoptimaliseerde laptops voor een ‘high density’ netwerk 

De laptops zijn geoptimaliseerd voor het Amadeus netwerk en zullen zich op basis van de instellingen bij voorkeur aanmelden op het 5Ghz netwerk.

Dit netwerk maakt gebruik van een snelle 5Ghz frequentie, welke beter om kan gaan met een zo geheten High Density netwerk (veel gebruikers in een drukke omgeving). Hiermee is dit netwerk het meest geschikt voor leerlingen. De Amadeus portal draait op de 2.4Ghz frequentie, deze is ingericht als zijnde een gast netwerk.

Schaalbaar schoolnetwerk bij 50% toename leerlingaantal 

Brite is sinds 2014 de leverancier voor de school op WiFi en netwerkgebied. Het Amadeus heeft al vroeg ingezet op digitaal onderwijs en heeft de ontwikkelingen hierin op de voet kunnen volgen. In de loop der jaren is het leerlingenaantal met 50% toegenomen waardoor het WiFi gebruik ook een fikse toename heeft laten zien.

Naast het grotere aantal leerlingen is er ieder jaar sprake van nieuwe laptops voor de brugklassers leerlingen. Laptops die steeds meer functionaliteiten hebben dan de laptops van voorgaande jaren.

Ook deze functionaliteiten zorgen er voor dat er meer van een netwerk wordt gevraagd. Omdat ook hier het Brite concept is toegepast zijn er geen problemen ontstaan en werkt het netwerk zoals de school dat mag verwachten en ze zijn hier dan ook tevreden over.

Waardering Brite servicedesk: snel & goed

De tevredenheid komt met name naar voren uit de waardering die is gegeven aan de servicedesk van Brite. Bij een tussentijdse beoordeling werd de servicedesk door het systeembeheer van het Amadeus Lyceum als snel en goed omschreven waarbij ze geholpen worden door deskundige medewerkers van een goed niveau. Verder wordt het serieuze contact, het directe antwoord op vragen en een goede uitleg van de materie als positief beoordeeld.

“Er is een goede samenwerking tussen de ICT afdeling van het Amadeus Lyceum en de engineers en servicedesk van Brite.

Door goed met elkaar te communiceren krijgt het netwerk de aandacht die het verdient en kunnen de gebruikers het digitale onderwijs volop toepassen.”

Bron: https://www.amadeuslyceum.nl/

Ook interessant