Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deel dit bericht

Referentie 

Het Stedelijk College uit Zoetermeer is een Vmbo school die veel mogelijkheden bied voor leerlingen met een BL, KL of TL advies. De leerlingen kunnen kiezen uit de profielen Zorg & Welzijn, Techniek en Economie. Als keuzevak wordt het profiel Groen in de bovenbouw aangeboden. Het Stedelijk College uit Zoetermeer is een Vmbo school die veel mogelijkheden bied voor leerlingen met een BL, KL of TL advies.

De leerlingen kunnen kiezen uit de profielen Zorg & Welzijn, Techniek en Economie. Als keuzevak wordt het profiel Groen in de bovenbouw aangeboden. Beroepsvoorbereidende programma’s worden aangereikt met daarbij een ruim aanbod aan keuzevakken.

De school heeft een aparte afdeling voor mavo en alle leerwegen staan open voor leerwegondersteunend onderwijs (LWOO). Al met al een school die de leerlingen een breed pakket aan mogelijkheden biedt voor een passende opleiding.

De school omschrijft zichzelf als volgt:

1. Het beste persoonlijke onderwijs: De leerling leert in een eigen tempo. De school verzorgt het onderwijs op maat waarbij de leerling aan de slag gaat met ”Jouw Plan”.

2. De grootste digitale kennis: Niet alleen leren uit boeken maar ook de leerlingen helpen een weg te vinden zowel off- als online. Van robots tot Virtual Reality, zoals de school zelf zegt: “Je kunt het zo gek niet bedenken”.

3. De ruimste blik op de wereld: Leerlingen willen de wereld ontdekken. De school verzorgt hiervoor o.a. inspiratiesessies, skypesessies en gastlessen.

Projectdetails

108 accesspoints
0 netwerkswitches
2 UTM firewalls
1 Locatie
Start samenwerking 2018

Digitaal onderwijs met iPads

Het Stedelijk College heeft digitaal onderwijs omarmd. Naast een aantal schoolboeken stelt de school iPads ter beschikking aan de leerlingen. De iPad wordt gebruikt voor onderwijs met behulp van digitale boeken. De iPad kan tijdens de les ook ingezet worden bij het maken van aantekeningen, opdrachten en toetsen of het opzoeken van informatie. Leerlingen krijgen in het 1e jaar voorlichting over het Ogebruik van de iPad.

Oplossen van netwerkproblemen

In 2013 had Brite al een goed contact met het Stedelijk College en werd 2e in een competitie omdat er destijds vooral op lage inschrijfkosten werd beoordeeld. Echter na verloop van tijd kreeg de school steeds meer problemen met het netwerk dat ze op zoek gingen naar een partij die deze problemen voor het Stedelijk College kon oplossen.

In 2018 heeft het Stedelijk College alsnog voor het EduConnect netwerk concept gekozen.

Uit een uitgevoerde ICT-scan in de operationele school bleek dat het aanwezige WiFi-netwerk voor educatief gebruik flink vooruit kon gaan in prestaties en gelijktijdig ook veiliger gemaakt kon worden.

Verbeterde netwerkprestaties naar educatieve standaard

Vooral de onderwijskundige kennis die Brite heeft opgebouwd en de jarenlange positieve ervaringen bij onder meer het naburige Picasso Lyceum, waarmee het Stedelijk College intensief samenwerkt, spraken de school zeer aan.

Met het nieuwe netwerk is het WiFi in de school weer helemaal up to date en is het opgebouwd conform de sterk verbeterde educatieve standaard met het Wifi 10.x concept voor VO scholen.

De netwerkprestaties zijn daarmee sterk verbeterd en ook de privacy binnen de school is op een hoger plan komen te liggen.

Met de oplevering in Mei 2018 is ook de titel en plaquette “Excellente Digitale School 2018” uitgereikt. Een mooi resultaat om op terug te kijken voor zowel het Stedelijk College Zoetermeer als voor Brite.

Bron: www.stedelijk-college.nl

Ook interessant