Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Betere Digitale weerbaarheid met de Pré-scan voor scholen

Deel dit bericht

Als we vooruitkijken naar de komende tijd dan zien we één belangrijke prioriteit op de agenda staan voor scholen: waarborgen van digitale veiligheid in de school. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) vereist dat de digitale veiligheid in het primair en voortgezet onderwijs naar een hoger niveau moet.

Het ministerie gaat jaarlijks investeren in het verbeteren van de digitale veiligheid. Eén van de maatregelen daarbij, is het ontwikkelen van een normenkader voor privacy en informatiebeveiliging zodat alle scholen weten waar ze aan moeten voldoen. Hierbij krijgen scholen te maken met extra toezicht en externe audits.

Hiermee wordt je verantwoordelijkheid m.b.t. digitale veiligheid een stuk groter. Wij adviseren scholen dan ook om op tijd de zaken op orde te krijgen en afdoende digitaal weerbaar te zijn. 

Maar… weet jij hoe jouw school er nu voor staat? 

Ben je je bewust van de kwetsbaarheden, risico’s en gevaren? Weet je of de juiste beveiligingsmaatregelen getroffen zijn? Waar verbeteringen plaats moeten vinden? Is er een stappenplan waarin dat genoemd is? Is de digitale weerbaarheid geborgd voor de toekomst?

Goed voorbereid met de Pré-scan van Brite

Er zijn al vragen genoeg omtrent digitale veiligheid van scholen voor de komende jaren. Daarom helpen we scholen graag met onze specialistische kennis en oplossingen op dit gebied. In onze Pré-Scan gaan we op zoek naar risico’s en kwetsbaarheden vanuit de gebruikerskant zoals leerlingen, medewerkers of leveranciers. Waar zijn risico’s in het netwerk aanwezig en welke stappen moet je nemen om die risico’s het hoofd te bieden.

Kortom: voor vragen over veilige ICT-netwerken, Identity Management of Toegangsbeheer op jouw ICT-netwerk, ben je bij ons aan het juiste adres.

Wil je meer weten over onze Pré-Scan? Bel dan met 053 – 20 30 404 of mail naar [email protected] voor meer info.

Ook interessant