Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze poortwachter verscherpt de beveiliging voor (gerichte) netwerktoegang in de school

Deel dit bericht

Onze EduGuard brochure is deze week uitgekomen. Lekker belangrijk, zul je denken. Inderdaad, als je VO-bestuurder bent, is het een must om deze te lezen. Nu Informatiebeveiliging en Privacy steeds belangrijker worden in het Voortgezet Onderwijs, en in 2023 – 2024 in het jaarverslag genoemd moeten worden, biedt EduGuard uitkomst. Het is dé poortwachter voor ICT-netwerken van onderwijsorganisaties.

We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Beveiliging van ICT-netwerken wordt steeds belangrijker. Als netwerkleverancier zijn we verplicht om de netwerken van onze klanten zo optimaal mogelijk te beveiligen. Diverse tactieken passen kwaadwillenden toe om netwerken te verstoren of te infiltreren zoals o.a.:

·       DDoS-aanvallen
·       Hacking
·       Ransomware / gijzelsoftware
·       Man-in-the-Middle aanvallen
·       Phishing
·       Identiteitsfraude

Netwerktoegang? Alleen voor geautoriseerde personen en apparaten

Door EduGuard te gebruiken kun je een hoop ellende voorkomen. Met EduGuard krijgen alleen geautoriseerde personen en geautoriseerde apparaten toegang op je netwerk. Hoewel het tegen de denkwijze van de meeste mensen ingaat, moet je ervan uitgaan dat je op een ICT-netwerk niemand kunt vertrouwen. Als je niemand vertrouwt, dan ben je kritisch wie of wat je op je netwerk toelaat. Een eerste barrière bouw je zo in.

Met EduGuard verscherp je de eisen op gerichte toegang tot je netwerk en voldoe je aan de nieuwe door de overheid gestelde beveiligingseisen.

Naast leerlingen, docenten en medewerkers komen steeds meer derden op een netwerk zoals bijv. leveranciers van printers, installatietechniek, zonnepanelen en noem maar op. Ken je ze allemaal en weet je wat ze doen op je netwerk?

EduGuard is speciaal ontwikkeld voor het onderwijs en draait intussen feilloos bij veel scholen in het VO. Of het nu 50, 500 of 5000 door MS Endpoint Manager (voorheen MS Intune) beheerde apparaten zijn die je op een veilige manier op je netwerk wilt laten. Zonder dat de ICT-afdeling hiermee belast wordt, is dit mogelijk.

Het apparaat krijgt toegang tot het netwerk na diverse controles en checks die op de achtergrond plaats vinden. In no time krijgt een apparaat wel of geen toegang tot het beveiligde WiFi- en/of LAN-netwerk van de school.

EduGuard werkt ook voor Google Education (Chromebooks en Android) en Apple apparaten, zodat iedere school geholpen kan worden.

Bij de ingebruikname wordt een borgingscertificaat verstrekt die in het jaarverslag vermeld kan worden.

Wil je de brochure ontvangen of weten wat EduGuard kan betekenen voor jouw school? Neem dan contact met ons op via: [email protected] of bel naar 053 – 20 30 404.

Ook interessant