Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Prins Maurits geeft 4x een 10 tijdens de APK-netwerkinspectie

Deel dit bericht

Met CSG Prins Maurits uit Middelharnis heeft Brite al jaren een hechte samenwerking. Het is een samenwerking die in de loop der jaren gegroeid is. Alle facetten die het EduConnect pakket omvat, zijn aanwezig bij Prins Maurits.  

De school geeft onderwijs aan PRO, VMBO, MAVO, HAVO en VWO leerlingen. Met daarnaast Gymnasium en Technasium opleidingen, zodat de school over het complete pakket voor VO-leerlingen beschikt. 
Binnen Prins Maurits is er een combinatie in het onderwijs tussen digitaal onderwijs en het vertrouwde (werk)boek. Hierdoor kan de school een diversiteit in aanbod, afwisseling in de manier van werken en het “mediawijs” maken van leerlingen bewerkstelligen.  

Wat zeker genoemd mag worden is de Beroepscampus Middelharnis waar Prins Maurits deel van uitmaakt. Samen met RGO Middelharnis, Albeda, TCR, Lentiz en Bouwmensen Zuid-West hebben ze deze school opgericht. Een brede samenwerking, tussen onderwijs, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, zorgt ervoor dat VMBO-leerlingen goed en modern onderwijs krijgen in de profielen die ze kiezen. De leerlingen hebben de keuze uit 8 beroepsprofielen en worden zo voorbereid voor een mooie toekomst als vakvrouw of vakman in de regio Goeree-Overflakkee en de regio’s daaromheen. De officiële opening van de Beroepscampus is vorige week donderdag geweest zodat ze nu op volle sterkte zijn om de leerlingen optimaal te begeleiden.  

Een up-to-date ICT-netwerk door de APK-inspectie

We komen bij Prins Maurits jaarlijks een aantal keren over de vloer voor netwerkassistentie en onze APK-inspectie. Tijdens deze dagen kan de ICT-afdeling sparren met onze engineers over het verder optimaliseren van hun netwerk. Dat heeft voor beide partijen voordelen. De school krijgt de laatste inzichten over hoe het netwerk veilig en up-to-date te houden. Zeker in deze tijd van toenemende cyberaanvallen een belangrijk onderwerp. Van de school krijgen wij de ontwikkeling in het voortgezet onderwijs mee. Door deze wisselwerking kun je elkaar naar een hoger niveau brengen en daar zijn deze dagen ook voor bedoeld.  

Tijdens de APK-inspectie mag de school onze dienstverlening beoordelen. Voldoen we aan de eisen die de school aan ons stelt of kan het beter? We kregen het cijfer 10 op alle vier onderdelen. Een prachtig resultaat en erkenning van de fijne samenwerking. 

Tijdens de bespreking van de APK-inspectie kwamen we daarom niet met lege handen en brachten een lekkere taart mee. Welverdiend voor Prins Maurits en hopelijk kunnen we samen nog veel mooie ontwikkelingen mee maken. 

Ook interessant