Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Bouwen aan een sterk ICT-fundament voor jouw zorgorganisatie

Deel dit bericht

De zorgsector streeft er constant naar om de beste zorg te bieden aan cliënten en zorgverleners. In dit digitale tijdperk kan zorgtechnologie een waardevol hulpmiddel zijn om dit streven te ondersteunen. Slimme digitale oplossingen kunnen niet alleen zorgen voor de juiste zorg en aandacht voor de cliënten, maar ook de zelfredzaamheid van de cliënten vergroten en zorgverleners voorzien van slimme tools.

Als jouw zorgorganisatie de stap wil zetten naar een grotere inzet van zorgtechnologie, maar je weet niet precies hoe je dit moet aanpakken, dan staan wij voor je klaar om te helpen. We zullen je begeleiden bij het bepalen van de beste startpunten.

Het fundament leggen: een zorg gericht ICT-netwerk

Als je een optimale (digitale) toekomst tegemoet wilt gaan, is het essentieel om te beginnen met een stevig fundament. Een goed geregeld ICT-netwerk dat volledig is afgestemd op de behoeften van jouw zorgorganisatie.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige staat van jouw ICT-netwerk, is het aan te raden om een ICT-scan uit te laten voeren. Deze scan biedt inzicht in de werking van je ICT-netwerk en stelt je in staat om jouw ambities en wensen te verwezenlijken. Het identificeert welke vervolgstappen de grootste meerwaarde zullen hebben voor jouw organisatie.

De netwerk/ICT-scan voor zorginstellingen

Door het uitvoeren van een netwerk-/ICT-scan ontvang je een gedetailleerd en volledig overzicht van je netwerk. Tijdens de scan onderzoeken we jouw ICT-netwerk. We beginnen met een gesprek met het ICT-team van de zorgorganisatie om informatie uit te wisselen. Vervolgens duiken we dieper in de materie en controleren we elk onderdeel van het netwerk aan de hand van een uitgebreide checklist.

Tijdens de scan richten we ons onder andere op de volgende onderwerpen:

  • Switching & routing
  • WiFi-netwerk
  • Firewall
  • Internetverbinding
  • Geschikte apparatuur voor jouw zorgorganisatie

Naast een solide infrastructuur is ook de keuze van geschikte apparatuur (smartphones, laptops, tablets, etc.) van groot belang. Stel je voor dat je een vierbaans snelweg aanlegt en er vervolgens tractoren op laat rijden. Dan behaal je nog steeds geen betere resultaten dan op een landweggetje.

Dit geldt ook voor een netwerk. Zowel de infrastructuur als de gebruikte apparatuur moeten van goede kwaliteit zijn en goed op elkaar afgestemd zijn.

Alle genoemde factoren worden meegenomen in de ICT-scan, zodat je na afloop een gedetailleerd en onderbouwd rapport ontvangt met daarin onze uitgebreide bevindingen, aanbevelingen en advies. Ook ontvang je van ons een overzicht van de ‘quick-wins’ om de eerste verbeteringen in het ICT-netwerk door te kunnen voeren.

Samen bespreken we het rapport, zodat er een helder beeld ontstaat van het ICT-netwerk in combinatie met jouw wensen en ambities. Op deze manier zorgen we ervoor dat de vervolgstappen daadwerkelijk waarde toevoegen en je snel op weg helpen naar die zonnige (digitale) toekomst.

Wil je vrijblijvende informatie of een persoonlijke uitleg over de ICT-scan? Neem dan contact met ons op via e-mail: [email protected] of bel naar 053 – 20 30 404.

Brite: “Het netwerk dat altijd doet.”

Ook interessant