Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

De Gelderhorst – centrum voor oudere Doven

Deel dit bericht

De Gelderhorst in Ede is uniek. Nergens in Europa bestaat zo’n groot woon- en zorgcentrum voor oudere Doven. Niet alleen bewoners, ook veel medewerkers zijn doof of slechthorend. De Gelderhorst bestaat uit het Zorghuis voor 80 oudere Doven die zorg nodig hebben omdat zelfstandig wonen niet meer gaat. Daarnaast zijn er vier woontorens met 117 appartementen voor zelfstandig wonende dove ouderen. Nederlandse gebarentaal is de taal van De Gelderhorst. Niet alleen voor de bewoners onderling, maar ook voor de medewerkers.
 
De Gelderhorst heeft Brite in 2023 de aanbesteding gegund voor vervanging en optimalisatie van haar LAN-netwerk. Naast vervanging van het LAN hebben we ook het WiFi-netwerk vervangen zodat medewerkers, bewoners en gasten eenvoudig, veilig en snel via WiFi toegang tot het netwerk/Internet hebben.
 
Medio juli 2023 is het project gestart met WiFi-metingen, een schouwing voor bekabeling/montage en een functioneel en technisch ontwerp.
 
Vanaf september is gestart met de bouw en inrichting van LAN en WLAN, installatie op locatie en functionele testen waarna in de week van 25 oktober de migratie van alle gebouwen heeft plaatsgevonden. Tijdens de migratie was de downtijd/overlast voor medewerkers en bewoners minimaal wat ook één van de wensen van De Gelderhorst was. Uiteindelijk is de migratie keurig volgens afspraak afgerond op 31 oktober.


Na migratie en livegang met het nieuwe LAN/WLAN is ook het gewenste (24×7) Support ingericht en monitoring van het gehele netwerk dat onafhankelijk van tijd en plaats beschikbaar is voor De Gelderhorst.
 
Op dinsdag 9 januari heeft de formele oplevering plaatsgevonden waarbij overheerlijke Twentse krentenwegge is aangeboden aan de bewoners en medewerkers.

De Gelderhorst gaf aan dat het project naar volle tevredenheid is uitgevoerd met goede afspraken, communicatie en samenwerking tussen de verschillende partijen. Ook de beschikbaarheid van een monitoringpagina van het LAN/WLAN wordt als zeer waardevol en nuttig bestempeld.

Al met al een uitdagend project met een prachtig eindresultaat en een tevreden opdrachtgever.
 
Bron en meer weten: www.gelderhorst.nl

Ook interessant