Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

ECK-iD: Met EduLinQ gemakkelijk implementeren

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

In sommige gevallen hebben scholen een Identity Management Tool als EduLinQ nodig om het ECK-iD te gebruiken. Wanneer is dat het geval? Het ECK-iD zorgt voor een veilige gegevensuitwisseling tussen partijen in de educatieve contentketen.

ECK-iD: de nieuwe digitale sleutel voor digitale leermiddelen

Zo min mogelijk persoonsgegevens worden versleuteld verstuurd om privacy te beschermen en informatiebeveiliging te verhogen. Het ECK-iD wordt vanaf schooljaar 2020–2021 de norm in de keten rond het bestellen van digitale leermiddelen.

ECK-iD wordt leidend in de keten van het voortgezet onderwijs!

Naast het bestellen van leermiddelen gaat het in 2020 en 2021 een veel uitgebreidere rol spelen. Om al die functionaliteiten effectief te kunnen gebruiken moet een school beschikken over een modern Identity Management systeem.

ECK-iD koppelen met de ELO

Het ECK-iD wordt ook wel een identifier genoemd en is vanaf 2021–2022 de enige. Andere identifiers worden vanaf dat moment uitgefaseerd.

Scholen die gebruik maken van een Leerling Administratie Systeem (LAS) als Magister of SOMtoday hebben een Identity Management leverancier als EdulinQ nodig om bijvoorbeeld de koppeling te kunnen maken naar een Elektronische LeerOmgeving (ELO) zoals It’s Learning.

EduLinQ leest het LAS uit en zorgt voor een koppeling naar een ELO om de ECK-iD gegevens weg te schrijven.

ECK-iD: vanaf 2021 de enige identifier. Met EduLinQ gemakkelijk implementeren.

Plan op tijd het invoeren van ECK-iD

Het schooljaar is al weer halverwege. Zorg dat u zo snel mogelijk uw educatieve keten op orde heeft. Gebruikt u bijv. It’s Learning dan heeft u een Identity Management Tool als EdulinQ nodig voor het ECK-iD.

De specialisten van EduLinQ werken proactief met de werkgroep ECK-iD. Daarmee is EduLinQ het best passende Identity management systeem voor de moderne digitale school.

Hulp bij implementatie of overstappen?

Vraag zo snel mogelijk een vrijblijvend adviesgesprek aan en u heeft uw zaken op tijd in orde.

Ook interessant