Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Esdal College: “internet en WiFi mag niet ontbreken voor Oekraïense leerlingen”

Deel dit bericht

Het Esdal College is volop bezig voor Oekraïne. In de regio Emmen heeft het Esdal College 6 schoollocaties waar het complete spectrum aan opleidingen voor het VO gegeven wordt. De afgelopen weken hebben de locaties een aantal acties gehouden voor Oekraïne: een inzameling van lege statiegeldflessen, verkoop van lekkernijen in de kantines en een sponsorloop van klas 1 en 2, waarbij maar liefst € 6319,75 werd opgehaald.

Daarnaast toont het Esdal College betrokkenheid met de Oekraïense kinderen die in de regio van de school gehuisvest zijn. Aan de Angelsloërdijk in Emmen staat een voormalige leslocatie. De school is sinds vorige week druk bezig om hier lokalen in te richten waar Oekraïense kinderen les krijgen. Zowel voor het primaire als het voortgezet onderwijs worden lokalen klaar gemaakt om de nieuwe leerlingen te ontvangen. 

Het Esdal is een moderne en actieve school wat ICT betreft. Ook voor Oekraïense leerlingen mag daarom internet en wifi niet ontbreken.

De bekabelaar is vorige week maandag begonnen om de lokalen van de juiste bekabeling te voorzien. Wij zijn druk geweest om de bijkomende wifi-apparatuur te configureren. Vrijdag is het wifi-netwerk live gebracht. Het Esdal is zodoende goed voorbereid als de Oekraïense leerlingen komen. Esdals ICT-manager Jan Beute heeft met zijn team een puike prestatie verricht om dit op korte termijn te realiseren.

Het is fantastisch om te zien hoeveel inzet het Esdal College toont in deze situatie en dat is namens ons een pluim meer dan waard.

Ook interessant