Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Feestelijke oplevering nieuw WiFi-netwerk bij VO school ‘KWC Culemborg’

Deel dit bericht

“Als alle projecten zo zouden lopen als dit WiFi-project, dan zou de wereld van ICT op een school er veel positiever uitzien.” Mooie woorden van Carol van den Hoogen, ICT-manager bij KWC Culemborg.

Het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg is uitgegroeid tot een brede scholengemeenschap voor alle soorten onderwijs: vwo/gymnasium en atheneum, havo, vmbo, praktijkonderwijs en de Agora leerroute. Als Global Citizen School staat het KWC midden in de internationale samenleving met partnerscholen in heel Europa, de VS, India en China. Op 2 vestigingen worden de lessen gegeven aan circa 1750 leerlingen.

De leerlingen in alle opleidingen van het KWC presteren geweldig als het gaat om eindexamenresultaten. In het vmbo zijn de slagingspercentages al jarenlang ruim boven het landelijk gemiddelde. Ook in havo en vwo presteren leerlingen op of boven het landelijk gemiddelde.

De meeste lesmethoden bevatten een digitaal component. Door de inzet van digitale middelen en het gebruik van devices wil de school het onderwijs nog beter afstemmen op hun leerlingen. Hierbij hoort natuurlijk een goed werkend WiFi-netwerk.

Aanleg en oplevering nieuw WiFi-netwerk

Eind vorig jaar kwamen we met elkaar in contact en na een aantal gesprekken werd het nieuwe wifi-netwerk aan Brite gegund. Tijdens de afgelopen voorjaarsvakantie werd het nieuwe wifi-netwerk aangelegd. Dankzij het goede meedenken in de voorbereiding, de vlotte communicatie over en weer en het meer dan prettig samenwerken tijdens het hele traject kunnen we spreken van een meer dan geslaagd project.

Nadat ze enkele maanden hebben gewerkt met de nieuwe omgeving werd het tijd om er een officieel tintje aan te geven. Afgelopen woensdag vond daarom de oplevering plaats.

Carol van den Hoogen:

“Ik ben supertevreden, zoals dit project van voor tot achter, in voorbereiding en uitvoering is uitgevoerd. Door de bijzonder goede samenwerking en de uitstekende werking van het WiFi-netwerk, heb ik totaal geen behoefte te bellen met de supportdesk van Brite, omdat het gewoon 100% werkt. Als ik zou bellen zou ik mij enkel kunnen voorstellen: Hallo, ik ben Carol van KWC.”

“Ik ervaar iedere contactpersoon binnen Brite als zeer prettig en professioneel met ieder een eigen taak en kennisgebied. Daarnaast merk ik dat jullie eigenlijk allemaal overal wel wat van af weten. Het is zeer prettig samenwerken zo.”

Twentse Krentenwegge

Zoals altijd hebben wij een Twentse krentenwegge meegenomen om de oplevering een feestelijk tintje te geven. We zijn blij dat het KWC tevreden is over het bereikte resultaat, want daar doen we het voor.

We wensen de gebruikers veel plezier toe met de nieuwe WiFi.

Ook interessant