Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Dure fout bij Nieuwbouw Zeeuwse basisschool

Deel dit bericht

Woensdag verscheen via Omroep Zeeland het volgende bericht: De bouw van een nieuw schoolgebouw in het Zeeuwse dorp Oost-Souburg is stilgelegd nadat het schoolpersoneel heeft ontdekt dat de school verkeerd om wordt gebouwd. “Simpel gezegd zit de voorkant aan de achterkant en de achterkant zit aan de voorkant”, zegt wethouder Rens Reijnierse van de gemeente Vlissingen.

In het artikel wordt verder genoemd dat leerlingen nu tijdelijk in een noodlocatie zitten die te rumoerig en te warm is. De wethouder gaat ervan uit dat de oplevering in november – december doorgang kan vinden en dat de leerlingen na de kerstvakantie naar de nieuwe school kunnen.

De bal ligt nu bij degene die de opdracht aangenomen heeft. “Ze lossen het maar op,” zegt de directeur van de school.

Ook dit voorval valt onder de noemer faalkosten ofwel kwaliteitskosten die voorkomen kunnen worden in een productieproces. Als we het hebben over de bouw dan circuleren daar al jaren bedragen van circa 5 miljard Euro, € 5.000.000.000,00 per jaar!!!

En dan klagen we nog dat er te weinig wordt gebouwd… Vijf miljard euro wordt over de kling gejaagd alsof het niets is. Natuurlijk gaat er wel eens iets mis, het blijft mensenwerk. Je mag echter verwachten dat bedrijven, die dit dure leergeld betalen, actie ondernemen om onnodige fouten te voorkomen. Niet dus of te weinig, anders was er wel een dalende lijn te zien in deze faalkosten.

Meerwaarde bouwbegeleiding bij nieuw- of verbouw

Een deel van die kosten komt voort uit onwetendheid of overschatting. Een goed voorbeeld is het aanleggen van ICT- of wifi-netwerken in gebouwen. Aannemers / uitvoerders kennen de grote lijnen, maar niet de details. Als je daar als opdrachtgever niet kort op zit, dan gebeuren de fouten vanzelf. We kunnen legio voorbeelden noemen die we de afgelopen jaren hebben zien ontstaan en hebben voorkomen.

Voorkom (dure) fouten bij aanleg van ICT-infrastructuur

Want naast het aanleggen van ICT- en wifi-netwerken voorzien wij onze opdrachtgevers ook van bouwbegeleiding omtrent deze ICT-werkzaamheden. Door onze kennis en ervaring kunnen we ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan. Door vooraf met aannemers, installateurs en overige belanghebbenden de zaken met elkaar af te stemmen voorkomen we faalkosten, onnodige herstelwerkzaamheden en voorkomen we dat toekomstige gebruikers pas later naar de locatie kunnen.

Een school of zorginstelling ontbeert deze specifieke kennis. Mocht je voor een nieuwbouw of verbouw staan en je wilt vrijblijvend informatie over ICT-bouwbegeleiding, stuur dan een email naar [email protected] of bel naar 053 – 20 30 404.

Het is voor de Zeeuwse scholieren te hopen dat ze in januari naar hun nieuwe school kunnen.
 
Bron: Nieuwbouw basisschool is verkeerd om gebouwd: ‘Het is een bizarre wending’ – Omroep Zeeland

Ook interessant