Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deel dit bericht

Succesvolle realisatie van nieuwbouw:

Heliomare heeft in Noord Holland verschillende locaties. Heliomare ondersteunt volwassenen en kinderen met een beperking zodat zij nu en in de toekomst zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Hier wordt professionele aandacht gegeven op de gebieden arbeidsintegratie, onderwijs, revalidatie, wonen, dagbesteding en sport.

Bij Heliomare is 5 jaar geleden al een eerste contact gelegd en gesproken over WiFi optimalisaties. Ongeveer één jaar geleden is er gestart met het ontwerp, levering, installatie en beheer van het compleet nieuwe KJC gebouw in Heemskerk.

Heliomare heeft op deze locatie onderwijs, revalidatie, bewegen en sport voor kinderen en jongeren van 0-20 jaar bij elkaar gebracht. In een recordtijd is dit bijzondere gebouw met een gezamenlijk oppervlakte van ca. 13.000 m2 ontwikkeld en gerealiseerd.

Volledige ICT infrastructuur

In dit project heeft Brite de volledige ICT infrastructuur gerealiseerd met netwerkswitches, WiFi, firewalls en inrichting daarvan; ook t.b.v. VOIP telefonie, camera’s en gebouwbeheerssystemen voor alle andere toeleveranciers. In het ICT netwerk is ook de allerlaatste stand der techniek met ons Brite WiFi 10.x. concept volledig doorgevoerd, waardoor het wireless netwerk voor alle clients altijd supersnel is en beter functioneert dan hetgeen men tot op heden gewend was in andere locaties.

Ruim 150 centraal beheerde Brite WiFi 10.x accesspoints zorgen nu voor een naadloze werking en optimale snelheid van het WiFi in alle delen van het gebouw. De oplevering is dan ook zeer succesvol verlopen.

Projectdetails

200 accesspoints
55 netwerkswitches
7 UTM firewalls
6 Locaties
3 jaar samenwerking

“Opvallend goede resultaten geboekt en een pragmatische samenwerking in de bouw met de adviseurs, de projectleider en de netwerkengineers van Brite”.

Lees ook het blogbericht van de oplevering >

Ook interessant