Dé WiFi & ICT specialist voor het VO onderwijs & de Zorg

ICT-leverancier kiezen voor je schoolnetwerk

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

“Het geheel is meer dan de som der delen” is een bekende Nederlandse uitdrukking. Als je een stapel stenen, ramen, deuren, dakpannen en timmerhout hebt dan kun je daar afzonderlijk niet zoveel mee. Maak je er een huis van dan geeft dat woongenot en leefruimte. 

Dit werkt ook zo voor ICT-netwerken. Je hebt je switches die meerdere apparaten met elkaar verbinden zoals computers, accesspoints, servers en printers; de firewalls beschermen je interne netwerk tegen misbruik van buitenaf; je internetlijn levert actieve diensten via je provider en via wifi kun je draadloos werken. 

Je kunt hier 4 leveranciers voor kiezen. Misschien dat je overal de goedkoopste aanbieder voor kiest of omdat je de kennis hebt om het geheel zelf te beheren. Je moet echter alles wel met elkaar laten samenwerken.  

EduConnect als basis voor je schoolnetwerk infrastructuur

Brite kan de delen afzonderlijk implementeren in het netwerk. Echter hebben we ook EduConnect ontwikkeld. Hier grijpen de afzonderlijke delen als een raderwerk in elkaar en communiceren als één geheel met elkaar. Het is op elkaar afgestemd speciaal voor het VO.  

Daar blijft het niet bij. We monitoren het netwerk, geven netwerkassistentie en -beheer, ondersteunen via onze servicedesk, bieden EduLinQ identity management en houden een jaarlijkse APK-inspectie. Met de aanwezige kennis en ervaring willen wij een collega zijn die je helpt bij ICT-vraagstukken. Je hoeft het niet alleen te doen. 

Geen klant – leverancier verhouding, maar een partnerschap. Zo krijg je een geheel dat meer is dan de som der delen. 

Brite: “Het netwerk dat het altijd doet” 

Ook interessant