Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

ICT-netwerk (slim) vernieuwd voor het Van Maerlantlyceum in Eindhoven

Deel dit bericht

Eindhoven de slimste! Het Van Maerlantlyceum in Eindhoven heeft het ICT-netwerk slim vernieuwd en daarmee is de veiligheid van het netwerk fors verhoogd. Het is volledig ingericht volgens de laatste richtlijnen van de overheid.
 
De oude locatie voldeed niet meer en de school is tijdelijk gehuisvest in een andere oude school. Op de oude stek wordt nu een nieuw pand gebouwd dat in juli 2024 klaar is.

Nieuwe firewalls, switches en wireless apparatuur zijn in de afgelopen periode in het tijdelijke pand aangebracht en ingericht volgens de meest actuele richtlijnen en eisen. Het slimme resultaat: een veilig netwerk waar ze nu al gebruik van kunnen maken, welke ze straks mee verhuizen naar de nieuwe locatie en waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen.

Werken met (web)applicaties en MS Windows laptops

Het Van Maerlantlyceum is in Eindhoven e.o. een welbekende school. Met ruim 1000 leerlingen in de richtingen havo, atheneum en gymnasium bieden ze maatwerk voor hun leerlingen en docenten. De school heeft gekozen voor MS Windows laptops als gereedschap voor de leerlingen. Digitaal lesmateriaal breidt enorm uit en de school heeft hierin een bewuste keuze gemaakt, omdat veel (web)applicaties het beste onder MS Windows werken. En daar hoort een meer dan modern netwerk bij.

Beheerde firewall diensten

Firewalls vormen steeds meer het centrale veiligheidscentrum binnen een ICT-netwerk. Daarnaast wordt informatiebeveiliging belangrijker. Logging en reporting van gegevens is een aanbevolen maatregel van de overheid en het Nationaal Cyber Security Centrum. Het Van Maerlantlyceum sorteert hier op voor. Want met behulp van beheerde firewall diensten worden netwerkdata gegevens verzameld en geanalyseerd.

Het resultaat: inzicht in de verkeersstromen en beveiligingsgebeurtenissen die plaats vinden op het netwerk. Denk bijv. aan: verkeer van of naar ongewenste sites / landen of verdachte apparaten in je netwerk die zo in het vizier komen.
 
Daarnaast worden de firewalls bewaakt en up-to-date gehouden wat de juiste firmware en patches betreft. Apparatuur wordt centraal beheerd, wat tijd bespaart, sneller ingrijpen mogelijk maakt en de veiligheid van het netwerk naar een hoger plan brengt.
 
Met aldoor meer verkeer over het netwerk wil je dit als school geregeld hebben. Het Van Maerlantlyceum heeft deze stap gezet en dat is een meer dan slimme keuze.

Oplevering nieuw ICT-netwerk

De oplevering van het nieuwe netwerk heeft recent plaatsgevonden. Ronald Meijer is de beleidsmedewerker-ICT van de school en is uitermate tevreden over het resultaat. Met name de flexibiliteit, rust en kennis van onze engineers werden erg gewaardeerd.
 
Het Van Maerlantlyceum is daarmee de volgende school binnen de Vereniging OMO die kiest voor Brite als leverancier van een veilig netwerk. De gebruikers hebben het gemak en wij het beheer van de veiligheid op de achtergrond.
 
Wij wensen ze op de huidige en straks op de nieuwe locatie veel gebruiksgemak toe.

V.r.n.l.: Ronald Meijer, beleidsmedewerker ICT; Nanko Verrijt, conrector bedrijfsvoering; Thom van der Steen, ICT beheerder en Tiago Vreeman, Brite.

Ook interessant