Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Vernieuwd ICT-netwerk voor Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV)

Deel dit bericht

Het onderwijs in Volendam heeft recent een flinke boost gekregen. In het bekendste vissersdorp van Nederland huist de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV). SKOV bestaat uit een VO-school, een school voor speciaal onderwijs en 7 basisscholen. Al meer dan 50 jaar verzorgen zij het onderwijs in Volendam met in totaal circa 4000 leerlingen en 400 medewerkers die dagelijks gebruik maken van de digitale faciliteiten van de stichting.
 
SKOV was toe aan een vernieuwing van hun centrale ICT-netwerkinfrastructuur en kwam bij Brite uit. Na een eerste prettige kennismaking en goede afstemming in de weken erna, werd al snel duidelijk dat we in de eerste week van de kerstvakantie de migratie mochten uitvoeren van de brede middelbare school van de stichting: het Don Bosco College (DBC).
 
Een migratie die bestond uit het vervangen van de coreswitches, edgeswitches, de firewalls, het wireless en diverse centrale services als Radius en DHCP.
 
Hierin hebben we direct het moment aangegrepen voor de implementatie van een volledig nieuw nummerplan. Hierdoor konden we het netwerk verder segmenteren en het security-niveau naar een nog hoger niveau tillen.
 
Binnen drie lange werkdagen hebben de Brite engineers in een “lege school” alle ICT-ruimtes incl. een flinke MER-ruimte op de schop genomen, volledig opnieuw ingericht en de klus volgens planning kunnen klaren.
 
Op de testdag kwamen we er achter dat de functionaliteiten goed functioneerden op de welbekende restpuntjes na zoals enkele patchaansluitingen die correctie vroegen of een “special” die in de configuratie hersteld diende te worden. Welbekende punten die we eigenlijk altijd wel zien na een migratie, maar die we door adequaat en snel handelen goed kunnen oplossen.
 
Dit doen we o.a. door er te zijn bij het opstarten van de school na de kerstvakantie, in nauw contact te blijven met het ICT-team van de school en voldoende nazorg te bieden. Een mooie en prettige teamprestatie in de samenwerking tussen het ICT-beheer van de SKOV met de ondersteuning van ICT-beheerder van Set Services en het Brite-projectteam!
 
In januari en februari migreren we de 8 PO-scholen. Allemaal migraties die we vol vertrouwen tegemoet zien met als doel een nauwe en langdurige samenwerking te realiseren tussen SKOV en Brite in het beheer van de nieuwe ICT-netwerkinfrastructuur.
 
Dit vertrouwen wordt gevoed uit zomaar een aantal spontane reacties die we hoorden tijdens en na de uitvoering van deze eerste migratie:

“ICT-beheerder Niels Klein – DBC: “Als ik vooraf had geweten dat dit alles zo zou zijn in de nazorg, had ik in viervoud getekend.”
 
“ICT-beheerder David Blaauw – SKOV: ”Ik ben zeer tevreden. Het is prettig samenwerken en alles liep voorspoedig in de migratie.”
 
“ICT-beheerder Niels Klein – DBC: “De bestuurster heeft intern ook kenbaar gemaakt erg blij te zijn. Zij heeft voor het eerst 1,5 uur zonder problemen in een Teams-overleg gezeten.”

Daar doen wij het als Brite team voor!
 
Brite projectleider Mathijs Hoogerbrugge

Ook interessant