Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Itslearning koppeling voor automatisch beheer en efficiënter werken in de klas

Deel dit bericht

Zoals vaker gemeld, ontwikkelen wij EduLinQ samen met scholen. Als zij een verzoek hebben voor een koppeling of een uitbreiding van een koppeling, dan staan we daar voor open. Zo kregen we van een school met 4 locaties en circa 2500 leerlingen de volgende vraag:

“Kunnen jullie ons helpen efficiënter te werken met itslearning? We willen verfijnen op vak niveau, zodat leerlingen en docenten binnen een vak samenkomen in itslearning. We kunnen dat zelf handmatig doen, maar dat is monnikenwerk. Kunnen jullie dit automatiseren?”

Vanuit EduLinQ Identity Management was er al een stabiele koppeling met itslearning. Op deze koppeling kwam een uitbreiding op vak niveau. Naast de uitbreiding betekent het automatiseren van deze repeterende en eentonige handelingen veel tijdwinst, gebruiksgemak, minder fouten en kostenbesparingen.

Hoe werkt de itslearning koppeling?

In het Leerling Administratie Systeem (LAS) staat omschreven welke vakken een leerling volgt en welke vakken een docent geeft. De nieuwe koppeling leest de vakken uit het LAS en maakt deze aan in itslearning. EdulinQ zorgt ervoor dat leerlingen en docent samenkomen in het aangemaakte vak.

Een leerling kan op deze plek huiswerk inleveren, een docent kan documenten klaarzetten, koppelingen maken naar systemen of uitgevers. Het is de logische plek geworden van waaruit docent en leerlingen samen werken.

Wilt u meer uit itslearning halen voor uw school? Bent u nieuwsgierig waarom gebruikers zo enthousiast reageren? Wilt u weten of dit ook voor uw school mogelijk is? Graag geven we een vrijblijvende presentatie over EduLinQ Identity Management. Dat kan via Teams of op locatie, zoals u dat wilt.

Voor meer info of het maken van een afspraak kunt u bellen naar: 053 – 20 30 404 of mailen naar [email protected]

Ook interessant