Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deel dit bericht

Praktijkonderwijs Dokkum

In de Friese stad Dokkum is J.J. Boumanschool gevestigd. Het is een christelijke school voor Praktijkonderwijs en de enige school in zijn soort in de regio Noord Oost Friesland. Het schoolgebouw is in 2010 in gebruik genomen en biedt ruimte om het praktijkonderwijs optimaal gestalte te geven.

De school richt zich op het voorbereiden van ongeveer 200 leerlingen op zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het opleiden en begeleiden naar werk vormt het hoofddoel van het onderwijs. Hierbij ligt het accent voor een belangrijk deel op het aanleren van praktische en sociale vaardigheden door de leerlingen.

Door de kleinschalige opzet van de school hebben de docenten veel persoonlijke aandacht voor de leerlingen. De school biedt rust en structuur waardoor er een warme en veilige sfeer op de school is waarin ieder kind tot zijn recht komt.

De school bereidt de leerlingen voor in de vorm van stages. Tijdens de eerste stages wordt de toekomst voor de leerlingen in de eigen veilige schoolomgeving in praktijk gebracht. Zo word je bijvoorbeeld bij binnenkomst vriendelijk ontvangen door een leerling. De leerlingen ervaren op deze manier de praktijk in een vertrouwde omgeving.

Projectdetails

29 accesspoints
4 netwerkswitches
1 UTM firewalls
1 Locatie
Start samenwerking 2018

Vervanging netwerk infrastructuur

De school toont gezonde ambities voor leerlingen en medewerkers. Door toenemende digitalisering in de maatschappij is het voor leerlingen belangrijk deze vaardigheden te ontwikkelen. Een stabiel en betrouwbaar draadloos netwerk is hiervoor benodigd. Het tot dan toe gebruikte netwerk was aan vervanging toe en kon deze stabiliteit en betrouwbaarheid niet meer garanderen. 

Na de eerste kennismaking was J.J. Boumanschool overtuigd dat zij in Brite de juiste partner gevonden hadden voor de vervanging. De ruime kennis en ervaring in het onderwijs gaf voor hun de doorslag om met Brite in zee te gaan.

Na het uitvoeren van een wireless site-survey hebben wij gezamenlijk de uitkomst besproken en een design gemaakt om de netwerk infrastructuur te vervangen door het reeds bewezen EduConnect concept.

Zowel het lokale als het draadloze netwerk zijn vernieuwd.

WiFi in een uitdagend pand

Omdat J.J. Boumanschool is gevestigd in een voormalig pand van de Gasunie waren er uitdagingen door de degelijk bouw van het pand. Dikke muren zorgen voor een behoorlijke demping van het draadloze signaal. Ook bracht dit voor de bekabeling uitdagingen met zich mee. Echter door goede samenwerking met o.a. de installateur Faber Telecom & Data is het project spoedig en zonder problemen verlopen.

Pro-actieve netwerkmonitoring

J.J. Boumanschool draait sinds de zomervakantie 2018 in de nieuwe situatie. De oplevering van het project vond op 18 Oktober plaats. Na de ingebruikname van het netwerk houdt het voor Brite niet op. Aanvullend wordt de volledige EduConnect infrastructuur onderhouden middels pro-actieve monitoring waarbij iedereen direct een gedetailleerd inzicht heeft in de status van de infrastructuur.

Tevens vindt er gedurende het gehele jaar een opbouw van gegevens plaats en is het mogelijk grafieken en trendlijnen over een bepaalde periode te produceren en te rapporteren.

Jaarlijkse APK keuring

Mocht de school verdere wensen hebben dan bespreken we deze tijdens de jaarlijkse APK inspectie. ICT trends en aanbevelingen zijn hier mede een onderdeel van, dit alles om te zorgen dat de school nu en in de toekomst over een robuust en veilig netwerk kan beschikken.   

Ook interessant