Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Deel dit bericht

Een goede WiFi die overal bereikbaar is: de juiste ondersteuning bij digitaal onderwijs.

Het St. Ignatius Gymnasium is een kleinschalig gymnasium met ruim 800 leerlingen en circa 80 medewerkers. De school is gevestigd in een karakteristieke Berlage woonwijk in Amsterdam Zuid. Het oude jaren ’50 gebouw is enige jaren geleden hoogwaardig en uiterst duurzaam gerenoveerd. Daarnaast is een eigentijdse nieuwbouw geplaatst zodat de school kon uitbreiden naar het huidige leerlingenaantal. Een transparante centrale hal vormt de verbinding tussen het oude en nieuwe gebouw.

De twee gebouwen hebben elk 4 onderwijsverdiepingen die zijn ingericht voor het nieuwe leren. Daarom geen lange gangen met dichte lokalen meer, maar transparante ruimtes die door middel van glazen schuifdeuren groter of kleiner kunnen worden gemaakt.

Het St. Ignatius biedt onderwijs op hoog niveau en veel extra’s voor wie de lat graag hoog legt. Zoals op de website vermeld staat is het St. Ignatius een school met een stimulerend en ambitieus leerklimaat, gericht op ontwikkeling.

De ambitie van de school luidt: Werken aan ontwikkeling vanuit waarderend perspectief. Ruimte bieden aan talent en creativiteit. Samen onderzoekend aan de slag met een open houding en oog voor elkaar en de wereld.

Projectdetails

90 accesspoints
14 netwerkswitches
2 UTM firewalls
1 Locaties
Start samenwerking 2018

Tijdens de lessen gebruikt de school laptops, digitale schoolborden en zijn er meerdere studiewerkplekken beschikbaar.

Een goede WiFi die overal bereikbaar is, is voor het St. Ignatius een vereiste om de leerlingen de juiste ondersteuning te kunnen bieden bij het digitale onderwijs.

Budgetteringsvoorstel vervanging WiFi netwerk  

In November 2017 waren de eerste contacten tussen het St. Ignatius en Brite waarbij de school aangaf aan de vooravond te staan van vervanging van hun WiFi netwerk. Het bestaande netwerk was 6 jaar oud en liep helemaal vast.

Door de partij die bij het St. Ignatius het applicatiebeheer uitvoert is er een eisenpakket geschreven waaraan de nieuwe infra zou moeten voldoen. Aan de hand hiervan heeft Brite een budgetteringsvoorstel geschreven was paste bij de gestelde eisen.

Met de gunning aan Brite heeft het St. Ignatius Gymnasium gekozen voor het complete Brite 3.0 concept. 

Vervanging LAN/WLAN netwerk in de school

In korte tijd is de bestaande LAN/WLAN omgeving volledig vervangen en conform dit Brite 3.0 concept ingericht. Ook internetbeveiliging en priorisatie van onderwijsapplicaties zijn naar een hoger niveau getild binnen dit concept.

Tijdens de werkzaamheden hebben de gebruikers nagenoeg geen overlast ervaren van de migratie. Het St. Ignatius is erg te spreken over de werkzaamheden die Brite voor hen verricht heeft.

Naast de samenwerking en de projectbegeleiding wordt met name het korte tijdsbestek genoemd waarin de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Zoals de school zelf aangeeft “werkt het nieuwe netwerk fantastisch” en zijn ze erg tevreden over de resultaten van de nieuwe digitale snelweg in hun school. 

Ik ben zo blij dat we voor Brite gekozen hebben…

Het project loopt perfect!Frans Kreekel

Facilitair Manager

Hoge kwaliteit (digitaal) onderwijs  

Vanaf 5 maart 2018 is het nieuwe LAN/WLAN platform volledig operationeel en zijn de technische randvoorwaarden geschapen voor excellent digitaal onderwijs.

Dit past precies bij het St. Ignatius als school, die al jarenlang hoog scoort in vergelijking met andere scholen, en streeft naar hoge kwaliteit van het gegeven onderwijs.

Ook interessant