Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Een zonnige (digitale) toekomst voor jouw zorginstelling? Start met de netwerk scan

Deel dit bericht

Als zorgorganisatie heb je het beste voor met je cliënten en zorgverleners. Zorgtechnologie kan de zorg hierbij ondersteunen. Naast de juiste zorg en aandacht voor de cliënten kan dit met slimme digitale oplossingen. Deze zorgen voor meer zelfredzaamheid van cliënten en bieden slimme tools voor de zorgverlener. 

Wil je de stap maken naar (meer) inzet van zorgtechnologie, maar je weet niet hoe? Wij leggen je uit waar je het beste mee kunt beginnen. 

Een goede basis: een ICT-netwerk afgestemd op de zorg

Wil je die zonnige (digitale) toekomst tegemoet gaan dan is ons advies: begin met de juiste basis. Een ICT-netwerk die goed geregeld is en volledig afgestemd op de behoeften van jouw zorgorganisatie.

Om te weten waar je op dit moment staat wat betreft je ICT-netwerk, is het laten uitvoeren van een ICT-scan een nuttig instrument. Je kunt pas invulling geven aan je ambities en wensen wanneer je helder inzicht hebt in het functioneren van je ICT-netwerk. Zo weet je welke vervolgstappen het meest opleveren voor jouw organisatie. 

ICT-scan voor zorginstellingen

Door een netwerk/ICT-scan te laten uitvoeren krijg je een helder en compleet inzicht in je netwerk. Tijdens deze scan onderzoeken wij het ICT-netwerk. We starten met een eerste gesprek met het ICT-team van de zorgorganisatie voor een uitwisseling van informatie. Daarna gaan we de diepte in waarbij elk element van het netwerk via een uitgebreide checklist wordt gecontroleerd.  

Zo concentreren wij ons op de volgende onderwerpen: 

  • Switching & routing
  • WiFi-netwerk 
  • Firewall 
  • Internetontsluiting 

Geschikte devices voor jouw zorgorganisatie

Behalve een goede infrastructuur is een goed device (smartphone, laptop, tablet, e.d.) minstens zo belangrijk. Vergelijk het maar met het verkeer op de snelweg.

Als je een 4-baans snelweg aanlegt en hier vervolgens met tractoren op rijdt, krijg je een resultaat dat niet veel beter is dan op een boerenlandweggetje. 

Bij een netwerk werkt het in feite niet veel anders. Zowel de infrastructuur als de gebruikte clients(devices) moeten van goede kwaliteit zijn en op elkaar afgestemd zijn. 

Al deze factoren nemen we mee in de ICT-scan zodat je da de scan een gedetailleerd en onderbouwd rapport hebt met daarin:

  • Bevindingen 
  • Conclusies 
  • Aanbevelingen / adviespunten 
  • Quick wins voor snelle eerste verbeteringen van het ICT-netwerk

Het rapport bespreken we samen, zodat er een helder beeld ontstaat van het ICT-netwerk i.c.m. de wensen en ambities. Zodat vervolgstappen ook echt wat opleveren en je bovendien sneller opweg helpen naar die zonnige (digitale) toekomst. 

Wil je vrijblijvende informatie of een persoonlijke uitleg over de ICT-scan?  

Stuur dan een email naar: [email protected] of bel naar 053 – 20 30 404  

Brite: “Het netwerk dat het altijd doet.” 

Ook interessant