Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw en geoptimaliseerd netwerk voor 3 locaties van CVO ’t Gooi

Deel dit bericht

Vandaag valt er wat te vieren op de 3 locaties van CVO ’t Gooi in Hilversum. Het Comenius College, het Hilfertsheem College en het Lucent College kregen allen een nieuw en geoptimaliseerd netwerk. De scholen hebben de nodige ambities op het gebied van digitaal onderwijs en daar horen premium netwerkvoorzieningen bij.

De werkzaamheden begonnen tijdens de kerstvakantie vorig jaar. Een compleet nieuwe darkfiber ring werd gerealiseerd, inclusief educatieve internetconnectiviteit met DDoS-protectie voor de drie scholen. Ook de coreswitches werden in dit stadium vervangen.

Het tweede traject is tijdens de afgelopen zomervakantie uitgevoerd en bestond uit het vernieuwen en optimaliseren van het interne netwerk. Alle overige switches zijn vervangen en er kwamen UPS-voorzieningen op de locaties. Daarnaast is er redundantie aangebracht door de firewallclusters over twee vestigingen te laten lopen.

Het resultaat is een robuuste totaaloplossing met een maximale borging van de ICT-continuïteit, security en prestaties.

Het door Brite meegebrachte Twentse geboortegebak de ‘Krentewegge’ viel op alle locaties goed in de smaak.

Goede voorbereiding is het halve werk

Samen met de ICT-afdeling van de scholen hebben we alle werkzaamheden vlot kunnen uitvoeren. Een goede voorbereiding was ook hier het halve werk.

Bij de start van het nieuwe schooljaar waren we aanwezig om de puntjes op de i te zetten en de ICT-afdeling te ondersteunen. Alles ging van een leien dakje en de scholen profiteren nu volop van de vernieuwing.

Omdat we met CVO ’t Gooi al jaren warme banden en een goede samenwerking hebben, zijn we vanmorgen op pad gegaan met onze krentenwegges. Op iedere locatie hebben we de medewerkers getrakteerd op dit Twentse geboortegebak.

We bedanken CVO ’t Gooi, en met name de medewerkers van de ICT-afdeling, voor het prettige verloop van alle werkzaamheden en de onderlinge contacten.

Ook interessant