Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Nieuw ICT-netwerk voor zorgorganisaties Syndion en Prezzent 

Deel dit bericht

Voor de zorgorganisaties Syndion en Prezzent mocht Brite een nieuw ICT-netwerk aanleggen. In totaal 60 locaties werden meegenomen in dit gezamenlijke project.
 
Syndion is er voor mensen – jong en oud – met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het werkgebied van Syndion omvat de Drechtsteden, de Alblasserwaard, het Rivierengebied en het Land van Heusden en Altena. In totaal heeft Syndion zo’n 1500 medewerkers.
 
Prezzent biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Met circa 140 medewerkers zijn zij actief in de regio Rivierenland.

60 zorglocaties overgezet naar een volledig nieuwe ICT-infrastructuur

Het project liep exact een jaar in de uitvoering van februari 2021 t/m januari 2022. Hierin migreerden we de 60 locaties naar een volledig nieuwe ICT-infrastructuur: premium glasvezellijnen, netwerkswitches, firewalls en een robuust wifi-netwerk.
 
Dit project moest gereed zijn, voordat de migratie naar een nieuwe digitale werkplek kon plaatsvinden. Eerst een veilig, stabiel en betrouwbaar netwerk als basis, voordat ze de nieuwe digitale werkplek live konden brengen.

Gedegen voorbereiding ICT-project

Zo’n ICT-project vraagt om een gedegen voorbereiding en uitvoering. In iedere stap van het project die we namen, werden Syndion en Prezzent meegenomen. Goede communicatie en samenwerking tussen partijen is cruciaal om dit project succesvol te laten slagen.

Dit project is door de deelnemers als een mooi dynamisch project ervaren. Veelvuldig schakelen met verschillende leveranciers van o.a. zorgdomotica, telefonie, installatietechniek en de nieuwe digitale werkplek. Dat betekent overleg en flexibiliteit van de samenwerkende partners om alle werkzaamheden af te stemmen en te plannen. En die samenwerking is uiteindelijk prima verlopen!
 
Vanuit het centrale Brite datacenter worden de Syndion en Prezzent locaties nu voorzien van de benodigde IT-functionaliteiten.
 
Afgelopen week was de oplevering van het project, waarin we gezamenlijk constateerden dat de Brite migraties als prettig en goed voorbereid ervaren zijn. De projectleden van Syndion en Prezzent spraken uit dat ze zeer te spreken zijn over de doortastendheid van de Brite engineers in het uitvoeren van werkzaamheden en bij het snel handelen bij issues. Men name de korte lijntjes werden gewaardeerd zoals goed bereikbaar, meedenkend en betrokken zijn.
 
Ook in de nieuwe fase van operationeel beheer worden diezelfde samenwerking en korte lijntjes ervaren en gecontinueerd om een optimale samenwerking te behouden voor de toekomst.

Twents ‘geboortegebak’

Mooie complimenten van een tevreden klant. De oplevering ging gepaard met blijde gezichten. Zoals altijd bij dit soort projecten nemen wij Twents geboortegebak mee: Een krentenwegge. Deze werd meer dan gewaardeerd.

Ook interessant