Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Onbekend maakt onbemind bij ICT-toegangsbeheer

Deel dit bericht

Wie hoort in dit rijtje niet thuis? Kim, Sanne, Dennis, Stijn, Demi, Thijs, Bas, Myrthe, Onbekend, Emma en Tim?

“Dat is simpel, dat is Onbekend.” Klopt, maar waarom kan Onbekend dan toch binnen komen op veel netwerken? Waarom staan deuren wagenwijd open om Onbekend te ontvangen?

Vergelijk het met thuis. Je laat daar ook niet iedereen binnen die je niet kent. Zo werkt het dus ook voor jouw netwerk. Als jij de toegang goed wilt beheren dan heb je daar een goede NAC-oplossing voor nodig.

Toegangsbeheer de sleutel voor een veilig netwerk

Network Access Control (NAC) is de gangbare term voor toegangsbeheer van ICT-netwerken. Met steeds meer apparaten gebruiken we een netwerk. Des te meer mensen en apparaten je toegang geeft, hoe groter de kans dat er iets mis gaat. Toegangsbeheer is dan de sleutel voor een veilig netwerk. Wie is er vanaf welke plek op welk moment met welk apparaat verbonden met jouw netwerk?

Binnen Brite maken we ons druk voor veilige netwerken zowel bedraad als draadloos. Met dat in ons achterhoofd hebben we EduGuard ontwikkeld als NAC-oplossing. EduGuard is de spil in het schoolnetwerk als het gaat om het op een veilige manier authenticeren van alle gebruikers en apparaten in je (wireless) netwerk.

Op basis van diverse authenticatiebronnen en -regels kan Eduguard deze in het juiste netwerksegment plaatsen.

Daarnaast voorziet EduGuard in:

  • het op een veilige wijze aanmelden van gebruikers en apparaten in je (wireless-) netwerk
  • veilige gasten-toegang
  • het blokkeren van ongewenste gebruikers en apparaten
  • logging van gegevens
  • koppelingen met netwerkapparatuur en tools van diverse fabrikanten.

Laat Onbekend buiten. Nu steeds meer scholen digitaal lesgeven, leerlingen gebruik maken van meerdere apparaten op het schoolnetwerk, gebruikers op locatie of thuis werken en meer apparaten van derden op het netwerk aangesloten worden (zonnepanelen, printers, warmtebeheer) kun je als school niet achterblijven om het toegangsbeheer goed te regelen.

Wil je weten wat EduGuard voor jouw school kan betekenen, neem dan contact met ons op:

[email protected] of bel naar T. 053 – 20 30 404

Ook interessant