Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw wifi-netwerk voor Stichting ‘Droom Je Thuis’

Deel dit bericht

Stichting Droom Je Thuis in Naaldwijk is een prachtig ouderinitiatief voor 12 jongvolwassenen met een meervoudige beperking. Er is een huis gerealiseerd om de bewoners een veilige omgeving aan te bieden in 12 volwaardige appartementen, 2 gezamenlijke woonkamers, keuken, sportruimte, relax ruimte en een slaapruimte voor het zorgpersoneel. Op 1 april 2023 kregen de bewoners de sleutel van hun appartement en startte hun nieuwe toekomst.

Bijna alles klopte in het huis, alleen de wifi bleek onbetrouwbaar. Zorgmeldingen van de jonge bewoners kwamen niet door. Het zorgde er zelfs voor dat de zorgverleners sliepen op de bank in de gezamenlijke woonkamer om geen melding te missen. Uiteraard had dit ook invloed op de ouders. Want hoe ongelukkig is jouw kind als die niet de juiste zorg krijgt op het moment wanneer dat nodig is?

Ondanks de goede inspanningen van de bestaande leverancier was het wifi-netwerk niet werkend te krijgen, zoals je op een zorglocatie mag verwachten.

Via een leverancier van ons kwam de vraag bij Brite terecht om het wifi-netwerk van Droom Je Thuis te onderzoeken en deze aan te passen naar een goed werkend netwerk, waar de zorg 100% op kan vertrouwen.

Ter plaatse hebben we de situatie beoordeeld, gemeten en besproken. De beslissing viel om het hele netwerk opnieuw op te bouwen. Twee weken later waren de werkzaamheden klaar.

Droom Je Thuis heeft nu een dekkend netwerk waar, op welke plek dan ook, de meldingen van de bewoners binnen komen bij de zorg. Geen zorgen meer voor de jongeren, het zorgpersoneel en de ouders. Het is geregeld!

Droom je Thuis heeft nu alles in huis om de jonge bewoners hun leven te laten leiden zoals de ouders dat voor ogen hebben: een stabiele basis voor hun kinderen van waaruit ondersteuning, werken, sociale contacten, zelfstandigheid, zelfbeschikking en privacy de normaalste zaak van de wereld zijn.

Wil je meer weten over het realiseren en functioneren van Droom Je Thuis, bezoek dan de website: Stichting Droom je Thuis – Voor liefdevol wonen met zorg

Ook interessant