Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

De ICT-afdeling weer eindelijk in controle met de EduGuard NAC oplossing

Deel dit bericht

Met steeds meer apparaten op het LAN en WiFi-netwerk wilt u als school het toegangsbeheer veilig en beheersbaar geregeld hebben. Medewerkers, leerlingen, bezoekers, leveranciers, etc. maken allemaal intensief gebruik van uw netwerk.

Doordat ongewenste netwerktoegang en cybercriminaliteit steeds meer een bedreiging vormen in het onderwijs wil je dit goed geregeld hebben. De overheid is hier in 2024 zeer alert op en vereist strengere maatregelen voor scholen.

Hiervoor kunnen we niet wachten tot normenkader 2027. Aan het einde van het schooljaar 2024 zijn scholen verplicht om in het financiële jaarverslag een passage op te nemen over hoe is omgegaan met cybersecurity en hoe de school dat heeft geïmplementeerd. Schoolbestuurders moeten daar verantwoording over afleggen. Dus het is ontzettend belangrijk om dit nu goed te regelen. Dat is waar wij als ICT-partner scholen heel specifiek bij kunnen faciliteren.

Nu al voldoen aan de basis overheidsrichtlijnen vanuit het NCSC

Door het inzetten van EduGuard, de educatieve Network Access Control oplossing die wij speciaal hebben ontwikkeld, kun je als schoolorganisatie gericht toezien op de toegang tot het netwerk.

EduGuard zetten we in het hart van je netwerk, tussen je wifi en je vaste netwerk, en we kunnen alle mogelijke soorten apparaten en gebruikers op een veilige manier toegang geven tot het netwerk. Onbekende gebruikers en vreemde apparaten krijgen geen toegang, waardoor de veiligheid van het netwerk wordt gewaarborgd.

Online diensten en veilig internet is niet genoeg

We kunnen alle sessies die binnenkomen op het netwerk reguleren, autoriseren en doorzetten naar de firewall. En ja, die firewall hoort echt in de school, want met online diensten, veilig internet en alles wat je op dit moment ziet, ben je gewoon nog niet klaar.

We kunnen de inlog sessies van het netwerk doorzetten naar de firewall. En kunnen dan exact bepalen wie een gebruiker is en wat diegene mag en waar deze toegang tot heeft binnen het netwerk.

Met EduGuard kunnen we tot in detail bepalen wat een gebruiker mag en voorzien in wat deze bijvoorbeeld op dit moment nodig heeft aan toegang in de les. De school bepaalt op dat moment welke content wel en niet is toegestaan. Dat betekent dat de ICT-afdeling weer eindelijk in controle is.

Dat kan op basis van leerling of bijvoorbeeld leraar en dat kan ook op basis van bepaalde tijdseenheden. Ook kunnen we loggen wat er gebeurt wanneer er bijvoorbeeld onverhoopt nieuwe applicaties ontstaan die niet zo prettig blijken in de school. Deze kunnen we dan heel snel in de rapportage terugzien en policies bijstellen. Zo blijf je dus continu de regie houden van wat er met die laptop in die les mogelijk is.

Alles wat je niet wilt, dat kun je filteren. Geen social media, bepaalde app’s, functies uitschakelen en dus ook geen afleiding in de les, alleen onderwijscontent.

Met loggen en reporting kun je altijd ongewenste gebruikers in je school opsporen. Dit is wat EduGuard o.a. allemaal doet.

EduGuard fungeert als een moderne politieagent die we voor je netwerk zetten en is een geavanceerde NAC oplossing waarmee je nu al aan de slag kunt en waarmee je ook nu al kunt voldoen aan die basis overheidsrichtlijnen vanuit het Nationaal Cyber Security Centrum.

Wil je aan de slag en verdere informatie ontvangen? Stuur ons dan een bericht via [email protected] of bel met Brite op 053 2030404.

Ook interessant