Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Oplevering nieuw LAN/WLAN voor CGS Reggesteyn

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Op 30 oktober 2019 is het aanbestedingsproject ‘vervanging LAN/WLAN’ op het CSG Reggesteyn te Rijssen formeel opgeleverd.

Vanuit CSG Reggesteyn kreeg Brite onderstaande feedback over het project van Sander de Jong, informatiemanager:

“De afgelopen zomer hebben we door Brite een complete vervanging uit laten voeren van het WLAN en LAN netwerk incl. herinrichting van de Fortinet firewall. We zijn erg tevreden over het hele traject van vooraf meedenken, de gedegen voorbereiding, vervolgens de migratie en zeker ook de nazorg.

Het geheel zat strak in elkaar. Ze denken goed mee in het traject, ook met zaken die op, of soms net over, de rand van hun verantwoordelijkheid zitten.

Het traject is daarnaast ook in goede samenwerking met de andere externe beheerpartijen (werkplek en serverbeheer) die bij ons rondlopen uitgevoerd. Vooraf hadden we lichte twijfel bij het ogenschijnlijk hoge aantal in te zetten uren maar die zijn het dubbel en dwars waard gebleken.

Alles was strak voorbereid, voorgeconfigureerd en ingericht. Door deze goede voorbereiding hebben we weinig restpunten gehad.

De onvermijdelijke opstart probleempjes zijn snel opgelost en bij lastige zaken heeft de engineer zich erin vastgebeten en ook opgelost.

We merken dat Brite goed gebruik maakt van doordachte en doorontwikkelde standaard concepten maar tegelijk ook genoeg ruimte biedt voor een bij onze organisatie passende inrichting.

Het was prettig samenwerken met deskundige en prettige mensen van verkoop tot projectleiding en van engineers tot servicedesk. Mensen met hart voor hun en onze zaak, een organisatie met korte lijnen. 

Al met al zijn we zeer tevreden over gehele traject en de geleverde oplossing.

Blij dat we uiteindelijk de hele keten van Wireless, LAN netwerk en de Firewall inrichting in 1 keer hebben aangepakt.”

Mooiere complimenten kunnen we bijna niet krijgen. Hier krijgen we energie van!

Functionele testomgeving

In ongeveer 10 weken tijd heeft Brite op alle locaties een meting gedaan voor het WiFi en is er een technisch ontwerp opgesteld i.s.m. de ICT-afdeling van Reggesteyn. Ook is er een functionele testomgeving ingericht en heeft de migratie van alle switches en WiFi plaatsgevonden.

Ook is de uitrol van 500 nieuwe devices voor leerlingen vanuit MS Intune/ Autopilot volledig geslaagd.

Uitstekende samenwerking

Alleen door een uitstekende samenwerking met zowel de ICT van Reggesteyn alsook leveranciers zoals Yellow Arrow is dit tot stand gekomen.

Naast de migratie is er ook voldoende tijd ingepland voor ondersteuning van medewerkers en leerlingen bij het live gaan met het nieuwe netwerk. Gebruikers hebben nagenoeg geen overlast ondervonden van het migratieproject.

Met een ‘meterlange Twentse krentenwegge’ is dit heugelijk feit gevierd op alle drie locaties in Nijverdal en Rijssen.

Ook interessant