Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overvol spreekuur WiFi dokter op Like to Share on Tour!

Deel dit bericht

Tijdens Like to Share on Tour van 9 t/m 13 oktober jl. had de WiFi dokter een overvol spreekuur. Veel VO schoolleiders en ICT-coordinatoren wisten de Brite stand te vinden en maakten een afspraak voor een second opinion voor hun WiFi en ICT-infrastructuur.

Onderwijs advies Europese wet databescherming GDPR (AVG)

De WiFi dokter gaf ook veel advies over de nieuwe Europese wet databescherming GDPR (AVG) welke vanaf mei 2018 van kracht gaat.

Scholen gaan steeds meer met mobiele apparatuur en digitale content werken en hiervoor zijn strengere richtlijnen rondom privacy en gegevensbescherming opgesteld. Tijdens de Like to Share beurs heeft de WiFi dokter scholen dan ook geïnformeerd en gewezen op welke maatregelen van kracht worden (in mei 2018) en hoe zij daar aan kunnen voldoen.

Problemen met WiFi en netwerkinfrastructuren

Naast de vragen rondom de nieuwe privacywet- en regelgeving waren er veel problemen in de huidige WiFi en netwerkinfrastructuren van scholen. Enkele veel voorkomende problemen die de WiFi dokter tegenkwam waren:

• het wegvallen van draadloze verbindingen,
• trage ELO,
• problemen met digitaal pesten,
• teisterende DDoS aanvallen.

Kwaliteitsimpuls schoolnetwerk d.m.v. Second opinion

De WiFi dokter voert veel second opinions uit om te onderzoeken of er verbeterpunten zijn die het schoolnetwerk een kwaliteitsimpuls kunnen geven. Tijdens een second opinion worden o.a. tal van netwerkproblemen aan het licht gesteld en wordt hiervoor een verbeterplan op maat gepresenteerd.

Inmiddels worden er al meer dan 300 VO scholen geholpen door de Brite ‘WiFi dokter’ en compleet ontzorgd op het gebied van wireless en ICT. Door onze jarenlange ervaring met wireless en ICT in de verschillende onderwijssituaties helpen we medewerkers en leerlingen altijd snel weer op weg door te zorgen voor een snel, veilig en stabiele infrastructuur.

Weten waar de verbeterpunten voor uw schoolnetwerk liggen?

Doe dan nu een second opinion! Bekijk hier onze beursaanbieding >

Ook een keer het WiFi dokter spreekuur bezoeken?

Bekijk op welke evenementen we nog aanwezig zijn >

 

 

Ook interessant