Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Probleemloze start met WiFi & ICT voor EduConnect scholen na de zomervakantie

Deel dit bericht

“Het opstarten na de vakantie is prima gegaan. We hebben geen problemen meer ondervonden en het netwerk kan de vermeerdering van laptops nu makkelijk aan”.

Deze spontane terugkoppeling ontvingen wij van Atheneum College Hageveld uit Heemstede waar ze dit jaar opnieuw een grote uitbreiding van het aantal mobiele apparaten hebben gehad. 

Een rimpelloze start is niet voor elke school vanzelfsprekend. Regelmatig wordt er door scholen op Brite een beroep wanneer een school herhaaldelijk problemen ondervindt en het onderwijsproces er door gehinderd wordt. Net als voorheen bij College Hageveld zijn er tientallen scholen waar het WiFi netwerk bij intensief gebruik niet (meer) voldoende snel of robuust presteert.

Bij de start van een nieuw schooljaar komen die problemen vaak extra nadrukkelijk bovendrijven. Soms leidt dat tot grote frustraties bij leerlingen en leerkrachten…het WiFi netwerk functioneert dan inééns niet meer als voor de vakantie en de klachten nemen snel toe.

Oorzaken WiFi en ICT opstartproblemen:

We zien zien per school verschillende problemen ontstaan. De meeste issues komen voor bij:

 

  • Uitbreiding van het aantal apparaten: Sommige scholen laten ieder jaar de brugklassers instromen met nieuwe apparaten zodat er steeds meer scholieren gebruik maken van deze leermiddelen. Oudere type laptops, tablets, e.d. zijn vaak trager en gebruiken meer tijd om informatie te verwerken en houden een netwerk langer bezet. Nieuwe types bezitten een groter pakket aan functies waardoor ze meer mogelijkheden hebben en daardoor meer van een netwerk vragen. Nieuwe devices hebben circa 20% meer netwerkcapaciteit nodig dan een vorig type zodat een netwerk en internet ontsluiting hierop berekend moet zijn.
  • Uitbreiding van digitale leermiddelen: Bij het gebruik van digitale leermiddelen, toetsen of werken in de cloud krijgt uw netwerk meer vraag om alle digitale pakketjes netjes op de plaats van bestemming te krijgen. Niet alleen wordt er meer data gebruikt voor het digitaal lesgeven of voor administratieve zaken, maar nog meer wordt er geüpload om alle data weer in de cloud te zetten en dat gaat ook allemaal via hetzelfde netwerk. Daarbij wordt de content steeds interactiever en rijker voorzien van video en hoog resolutie plaatjes.
  • Herinrichting van de school: Bij een ver- of nieuwbouw (van een deel) van de school kan de indeling van de school wijzigen. De ontstane situatie kan soms niet meer overeenkomen met de situatie daarvoor. Moderne alarmsystemen, camera’s maar ook nieuwe energiezuinige lampen kunnen de prestaties van het WiFi hinderen. Hierdoor kunnen na verbouwingen of aanpassingen in het gebouw storingen ontstaan doordat de beschikbaarheid van het draadloze netwerk of de capaciteit niet meer op elke plek in de school toereikend is.

Hulp bij uw plannen voor 2019?

Net als het college Hageveld helpen we elk jaar tientallen scholen met een verbetering van hun wifi / ICT infrastructuur, internet en Identity management. Vaak gaat de stabiliteit en de prestaties omhoog en dalen de totale ICT kosten.

Ook effectief en betaalbaar de volgende stap maken op de digitale snelweg van 2019 en passend bij uw budget ?

Wij helpen je graag op weg met een robuuste en betaalbare Educonnect totaaloplossing, het bewezen concept die al bij 300 VO scholen elke dag wordt gebruikt.

Neem vandaag nog contact op met Brite voor een vrijblijvend adviesgesprek >

 

Dé nieuwe digitale snelweg

Steeds meer scholen gaan voor een totale ontzorging van wireless en ICT. Een robuust systeem voor de digitale snelweg voor het VO onderwijs.

EduConnect: Totaaloplossing voor VO scholen

Ook interessant