Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Search
Close this search box.

Samenwerking: hulp voor scholen met lesgeven op afstand

Deel dit bericht

Samenwerking: Yellow Arrow & Brite

Het motto “alleen ben je sneller, samen kom je verder” is inmiddels een bekende onder de leden van de Bedrijvenkring Nunspeet. Maar dit motto geldt in deze bijzondere tijd natuurlijk veel breder.

Het onderwijs zal er de komende periode heel anders uit zien dan dat we gewend zijn. Door sluiting van lesruimtes gebruiken scholen het lesgeven op afstand. Een middel dat daarbij kan ondersteunen is Microsoft Teams. Als we op bijvoorbeeld LinkedIn kijken dan wordt er op dit moment veel informatie gedeeld over Microsoft Teams. 

Een gevolg is dat wij de meest vreemde en bijzondere adviezen voorbij zien komen met betrekking tot het inzetten van Teams. We snappen de urgentie uiteraard, maar adviseren toch vooral om even goed na te denken over hoe je dit middel inzet. Bezint eer ge begint.

Specialisten werken samen

Onderwijs specialisten van Brite BV en Yellow Arrow werken regelmatig samen in het VO-onderwijs. Op maandag 16 maart hebben beide bedrijven een samenwerking opgezet om VO-scholen direct te helpen. Door samen op te trekken in deze bijzondere Corona periode, helpen we VO scholen pro-actief op weg met de belangrijkste voorzieningen die nodig zijn om binnen een paar stappen adequaat remote les te kunnen geven.

  • Brite zorgt voor de koppeling van je schooladministratie met leerlingen en lesgroepen naar MS Teams (andere systemen op aanvraag).
  • Yellow Arrow zorgt voor een juiste start en een goed fundament wanneer je gebruik gaat maken van Microsoft Teams voor het lesgeven op afstand.

1998 stuks lesgroepen in 30 seconden beschikbaar in MS Teams

Met EduLinQ, de educatieve Identy tool van Brite nemen we je veel werk uit handen. Deze week zijn er bij het Trinitas College uit Heerhugowaard 1.998 stuks lesgroepen uit Somtoday beschikbaar gemaakt voor Skype of Microsoft Teams.

Conversietijd: 30 seconden. Ja, u leest het goed: 30 seconden!

1.998 lesgroepen x 30 leerlingen = ca. 60.000 unieke combinaties (incl. doorlopende mutaties). Je moet er niet aan denken om dit handmatig te moeten onderhouden.

Actie: Tijdens de Corona maatregelen stelt Brite haar EduLinQ / MS-TEAMS module licentie tijdelijk gratis ter beschikking aan je school, ook als je geen klant bent van Brite!

Neem contact op via: [email protected] en je wordt direct geholpen.

Microsoft Teams veilig en beheersbaar inrichten is een expertise

Microsoft Teams is inderdaad met een paar klikken te activeren. Er zijn ook een aantal essentiële zaken die je moet inregelen om te voorkomen dat je een volledig onbeheersbare en onveilige omgeving neerzet:

  • Op welke manier ga je toegang verlenen?
  • Op welke manier mag er informatie gedeeld worden?
  • Hoe ga je om met het aanmaken van Teams en het beheren van Teamleden?
  • Hoe bepaal je wie waar bij mag binnen Teams?

Zo maar een aantal vragen waar je over na moet denken.

Met de juiste expertise kan dit in een situatie als deze pragmatisch aangepakt worden. Echter wel op een manier dat alle investeringen die je nu doet in Teams niet voor niets zijn.

Yellow Arrow heeft deze expertise in huis en stelt deze beschikbaar. Daar waar we met de EduLinQ koppeling op een efficiënte en beheersbare manier Teams aan kunnen maken, zorgt Yellow Arrow ervoor dat er een toekomstbestendige, veilige Teams omgeving komt waar iedereen op de juiste manier in kan werken.

Neem contact op via: [email protected] en je wordt direct geholpen.

Ook interessant