Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Slechte kwaliteit kerstverlichting funest voor je WiFi

Deel dit bericht

De donkere dagen voor en na kerst. Al voor Sinterklaas zagen we kerstbomen, -versieringen en -verlichting weer in huiskamers en tuinen verschijnen. Nu blijkt slechte kwaliteit kerstverlichting ook een storingsbron te zijn voor je wifi of de beeldkwaliteit van je tv. Afgelopen week kwam dit bericht naar buiten. Een opmerkelijk bericht, want wat hebben kerstlampjes nu met wifi te maken?

Het blijkt meestal te gaan om goedkope, uit China afkomstige kerstverlichting, die via Chinese webwinkels worden verkocht. In het bericht komt naar voren dat er sprake is van slechtere beeldkwaliteit en onverklaarbare foutmeldingen. Ook op je wifi-netwerk kunnen dergelijke problemen ontstaan. De problemen verdwijnen als de kerstverlichting wordt uitgeschakeld.

Naast kerstverlichting zijn er meer stoorbronnen die de kwaliteit van wifi kunnen verslechteren. Vaak zijn deze stoorbronnen ongrijpbaar en moeilijk te herleiden. Autoalarmen, bouwkranen op afstand, camera’s of andere apparatuur kunnen de oorzaak zijn. Het is radiotechniek. Als deze aanwezig zijn op je wifi-netwerk, dan kunnen deze dus storen op jouw apparatuur die van diezelfde radioband gebruik maken.

Meten is weten! Heeft jouw school of zorginstelling last van onbekende wifi-problemen, dan kunnen wij als wifi-specialist hierbij helpen. Met onze meetapparatuur sporen wij de oorzaak op om zo het probleem te tackelen.

Herken je dit en gaat er een lampje bij je branden, neem dan contact met ons op. Voor informatie of het maken van een afspraak zijn we bereikbaar via:

Tel. 053 – 20 30 404 of [email protected]

Lees het artikel via: (https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-waarschuwt-voor-storing-interactieve-tv-en-wifi-door-kerstverlichting/)

Ook interessant