Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Uit de praktijk: direct de lusten, maar gespreide lasten

Deel dit bericht

Lotte had een probleem als verantwoordelijke voor de ICT binnen haar schoolorganisatie. Het bestuur heeft een meerjarenplan opgesteld met daarin wensen en ambities voor de komende 5 jaren. De school wil een moderne school zijn met inspirerend onderwijs en alle daarbij horende voorzieningen. Voor het meerjarenplan zijn investeringen nodig voor meerdere onderwerpen en de financiële mogelijkheden zijn niet onbeperkt.

ICT was één van de onderwerpen. Het bestaande ICT- en wifi-netwerk kon niet aan de nieuwe ambities en wensen voldoen. Vervanging van het netwerk was de meest logische keuze, maar dat vraagt om een grote investering. Met alle plannen op de agenda was die investering niet mogelijk. Ondanks meerdere brainstormsessie bleef het probleem bestaan.

We kwamen met haar in gesprek omtrent EduLinQ, ons Identity Management tool voor VO-scholen. Identity Management maakt ook deel uit van het meerjarenplan. De school wilde ook hier stappen in maken om leerlingen, docenten, medewerkers en vooral de ICT-afdeling te ontzorgen.

We zaten achter de tweede bak koffie toen de investering omtrent het ICT-netwerk ter sprake kwam. Als snel kwamen we er achter dat niet alles van het bestaande netwerk verouderd was. Dat deel kon ingeruild worden. Voor de overige investering konden we de Connectivity-as-a-Service (CaaS) toepassen. Met CaaS spreid je de investerings- en licentiekosten over meerdere jaren, 3, 5 of 7 jaren, zoals een school dat het beste past.

Het vervolggesprek met de beslissers was snel gemaakt. Met de nodige aandacht en vragen werd de investering besproken. Voor deze school met 4 locaties paste een 5-jarige CaaS-overeenkomst het beste. Toen de laatste plooien werden gladgestreken ging het snel.

Doordat Brite vanuit een eigen voorraad werkt, zijn we niet afhankelijk van leveranciers. We konden de locaties binnen 2 maanden van een nieuw ICT- en wifi-netwerk voorzien. De implementatie van EduLinQ is nu aan de gang.

Het mooie is dat een uitbreiding van de mediatheek ook door kan gaan. Deze was 2 jaren naar achteren geschoven, maar staat nu op de agenda voor begin 2022.

Heb je als school vragen omtrent budgettering, kostenspreiding, vervangen of vernieuwen van het huidige ICT- of wifi-netwerk, schroom niet om ons te benaderen. We staan je graag vrijblijvend te woord.

Ook interessant