Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

storing draadloos netwerk door suikerklontjes machine

Storing draadloos netwerk door Suikerklontjes-machine

Deel dit bericht

Een relatie van ons produceert voorverpakte suikerzakjes en suikerklontjes. In de locatie in Montfoort werd een nieuw magazijn / logistiek centrum ingericht voor opslag en verzending van de goederen naar klanten.

Voor de orderpicking en verzending wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van draadloze barcodescanners, zodat WIFI essentieel is voor het logistieke proces.

Tijdens onze wireless metingen zagen we in het nieuwe magazijn enorme storingen in het wireless spectrum ontstaan. Met onze specifieke meetapparatuur zijn hierop uitgebreide peilingen gedaan en werd de suikerklontjes-machine als boosdoener ontmaskerd: Dit is een pers waar suikers wordt samengeperst en middels een industriele magnetron wordt verhit zodat de suikerklontjes ontstaan.

Deze magnetron werkt midden in de 2.4 GHz Wifi band, waar ook de barcodescanners in functioneren en legt in een straal van 100 meter het wireless netwerk volledig plat.

Conclusie: In de nieuwbouw is er geen mogelijkheid om betrouwbaar gebruik te maken van 2.4 GHz Wifi voor het logistieke proces, omdat de suikerklontjesmachine permanent flinke storing veroorzaakt.

Samen met de klant is een oplossing gezocht door in die hallen actief gebruik te maken van de 5 GHz Wifi band, waarbij we geen last hebben van deze industiele magnetron. De mobiele devices zijn grondig getest op roaming en schakelen tussen de oude en nieuwe hal keurig tussen 2.4 en 5 GHz heen en terug. Op deze wijze konden we het bestaande wireless netwerk in het bestaande magazijn en het nieuwe wirless netwerk in de nieuwbouw perfect met elkaar combineren. De klant heeft nu een werkbare en economische oplossing.

Storingen draadloos netwerk verhelpen?

Kampt uw bedrijfsnetwerk ook met storingen in het draadloos netwerk? Brite Wireless Expertise buro heeft meer dan 30 jaar ervaring met draadloze netwerken. Onze WiFi specialisten kunnen elke storingsbron uitpeilen en verhelpen.

Maak nu een afspraak met Brite! Bel 053 20 30 404 of neem per email contact op.

Ook interessant