Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Je toegangsbeheer op orde met een NAC-oplossing voor de zorg en onderwijs

Deel dit bericht

Op onze blogs van 14 juli hebben we veel respons gehad. Network Access Control (NAC) ofwel toegangsbeheer voor je ICT-netwerk is op dit moment een hot item. Met steeds meer mobiele apparaten in een netwerk is een goed en bovenal veilig toegangsbeheer een must. 

Het wie, waar, wat, wanneer verhaal. Wie is er vanaf welke plek, met welk apparaat op welk tijdstip verbonden met jouw netwerk? Als beheerder wil je niet dat vreemden lopen te snuffelen binnen jouw netwerk. Zeker geen figuren die kwade bedoelingen hebben zoals diefstal van gegevens, hacking of gijzeling van je netwerk voor losgeld. 

NAC-oplossing voor scholen en de zorg

Als je zelf de regie wilt houden dan ontkom je er niet aan om je toegangsbeheer op orde te hebben. Speciaal voor scholen en de zorg hebben wij daarom een specifieke NAC-oplossing ontwikkeld. Met EduGuard (Onderwijs) en CareGuard (Zorg) als toegangsbeheer oplossing krijgen onbekenden geen toegang op je netwerk. 

Hoeveel gebruikers komen er dagelijks binnen op jouw netwerk en hoeveel apparaten maken gebruik van jouw netwerk? Met een goed toegangsbeheer komt een niet geregistreerde gebruiker of apparaat niet in je netwerk. Je houdt zelf het beheer en de controle van de beveiliging over alle apparaten die verbinding hebben met je netwerk. 

Daarnaast voorziet onze oplossing in: 

  • Toegang tot gevoelige data en kritische gegevens bescherm je 24/7 en regel je op een veilige manier.
  • Naast eigen gebruikers kun je gasten veilig en gecontroleerd op het netwerk laten komen.  
  • Besmettingen in het netwerk kun je snel detecteren om ze daarna te isoleren. Zo vermijd je beveiligingsincidenten. 
  • Gegevens worden gelogd. 
  • Koppelingen met netwerkapparatuur en tools van diverse fabrikanten. 

Wil je informatie wat onze oplossing voor jouw netwerk kan betekenen, neem dan contact met ons op: [email protected] of bel naar Tel. 053 – 20 30 404.

Brite: “Het netwerk dat het altijd doet”. 

Ook interessant