Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

VO Congres 2019: Creatief met curriculum – Ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school

Deel dit bericht

Op donderdag 28 maart vindt het jaarlijkse VO congres plaats in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Aan dit congres nemen bestuurders en schoolleiders uit het VO deel die lid zijn van de VO-raad. De organisatie heeft een gevarieerd programma met vele leuke workshops in petto voor de deelnemers

Creatief met curriculum

Het thema dit jaar is Creatief met curriculum – Ontwikkeling van eigentijds onderwijs in de school. Op de site van de VO raad is het volgende te lezen: Momenteel wordt onder de noemer Curriculum.nu nagedacht over een nieuw curriculum.

Wat betekent dit voor het onderwijs? Welke kansen biedt het bijvoorbeeld voor de breed ingezette beweging naar eigentijds en goed onderwijs waarin het systeem de leerling volgt? En hoe kunt u er mee aan de slag in uw school? Deze vragen staan centraal. 

 

 

 

 

 

Op de site van Curriculum nu staat een leuke animatie die antwoord geeft op een aantal van deze vragen.  

WiFi voor het onderwijs dát het altijd doet!

Ook Brite is weer aanwezig op het VO Congres 2019 om informatie te delen en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Als marktleider, op het gebied van ICT-en WiFi netwerken binnen het voortgezet onderwijs, zijn wij doorlopend bezig het moderne onderwijs te ondersteunen met onze oplossingen. De digitale ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Daar waar WiFi eerst leuk was om erbij te hebben is het nu een must om een WiFi te hebben dat hét altijd doet.

Ongeacht het aantal gebruikers moet u er op kunnen vertrouwen dat de techniek u niet in de steek laat.

Wij hebben de laatste 2 jaar een aantal oplossingen in de markt gezet die deze trend onderschrijven en willen u daar graag over informeren.

 

1. Glasvezelverbinding met anti-DDoS voorziening

Via EduFiber krijgt u een glasvezellijn met anti-DDoS voorziening die DDoS aanvallen op het netwerk van uw school afvangen. Wordt er een DDoS aanval gedetecteerd op uw netwerk, dan leiden we deze weg van het schoolnetwerk. Een rimpeling in de vijver meer is het niet.

Dat een schoolnetwerk volledig plat gaat door een DDoS aanval is niet meer aan de orde wanneer u kiest voor glasvezel via EduFiber.

 

2. Eenvoudig wachtwoordbeheer voor scholen

Identity Management is een thema wat sinds vorig jaar actueler geworden is dan ooit. Met EduLinQ is er nu een oplossing voor scholen die in één keer het hele wachtwoordbeheer makkelijk maakt.

Het scheelt tijd voor de ICT specialisten van uw school, is bovenal veilig, AVG/GDPR proof en koppelt gebruikersgegevens aan de belangrijkste doel- en volgsystemen.

 

De leerling of medewerker maakt zélf zijn of haar wachtwoord aan zonder tussenkomst van derden.

3. Oplossing in geval van stroomuitval in de school

UPS, bij tijdelijke stroomuitval draait uw netwerk gewoon door.

Wat als plotseling de stroom uitvalt of er sprake is van een spanningsdip, kunt u dan nog volledig gebruik maken van uw netwerk? Hoe voorkomt u dat een stroomstoring uw ICT netwerk onverwacht plat legt?

Een slimme UPS is de oplossing voor deze gevallen.

Een UPS is een energievoorziening op accu’s die als buffer directe bescherming biedt bij een tijdelijke uitval van de netspanning zodat het kritische ICT netwerk gewoon blijft werken. Het onderwijsproces wordt hierdoor niet verstoord.

Een UPS kan variëren in grootte zodat er voor iedere situatie een afgestemde UPS te leveren is. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij UPS systemen met een back-up tijd van enkele minuten tot vele uren capaciteit leveren.

Monitoring met koppeling naar helpdesk of IT dienst

Onze managed UPS is op afstand te monitoren zowel qua werking, batterijcapaciteit en conditie. Ook de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid van de technische ruimte worden pro-actief gemeten en bewaakt in onze monitoring. Mocht een kritische waarde overschreden worden dan genereert de UPS een alarmmelding in onze monitoring. Deze melding kunnen wij ook doorzetten naar uw eerstelijns helpdesk of technische dienst.

Onze managed UPS heeft zich bewezen als een veilige, betrouwbare en betaalbare oplossing in het geval van stroomstoringen. Vanuit onze monitoring en periodieke keuring zorgen we er altijd voor dat de UPS in de juiste conditie blijft.

 

Graag sparren wij met u

Zoals hierboven al staat geschreven, gaan wij graag met u in gesprek over hoe u de toekomst ziet en wat onze visie hierin is.

Samen werken aan goed en leuk modern onderwijs voor leerlingen, docenten en medewerkers.

Hierin willen wij de bestuurders en schoolleiders een helpende hand bieden om dit mogelijk te maken.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Neem contact op met Brite >

Bron: https://www.vo-raad.nl/bijeenkomsten/vo-congres-2019-creatief-met-curriculum-ontwikkeling-van-eigentijds-onderwijs-in-de-school

 

Wat Curriculum.nu inhoudt is te zien in de animatie die te vinden is op: https://curriculum.nu/actueel/wat-is-curriculumnu/

 

 

Ook interessant