Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Dit wil je absoluut weten voordat de (ver-)bouw van jouw zorglocatie start!

Deel dit bericht

Veel verpleeg- of verzorgingstehuizen gaan de komende jaren op de schop of komen de sloophamer tegen. Dit alles om te zorgen dat cliënten prettig blijven wonen met moderne voorzieningen en dat zorgverleners de juiste ondersteuning kunnen geven waar de huidige en toekomstige zorg om vraagt.

Is de kennis nog wel aanwezig?

Maar ja, hoe vaak komt het voor dat u hiermee te maken heeft? Als u een recente verbouwing heeft gehad, dan is de kennis nog wel aanwezig, maar wat als dit al een jaar of 5 of langer geleden is?

De hedendaagse (bouw-)technieken zijn weer anders, nieuwe gebouwen worden uitgerust met het oog op de techniek van de toekomst en regelmatig zijn de personen die het vorige traject hebben begeleid niet meer aanwezig.

Het zwarte garen opnieuw uitvinden is altijd een mogelijkheid, maar is niet de beste en vaak een erg kostbare oplossing.

Je mist de nodige expertise, de ervaring en praat vaak op een ander niveau dan de gesprekspartner aan de andere kant van de tafel. Dan is het ook nog belangrijk dat de gesprekspartner hetzelfde doel voor ogen heeft. Vaak is dat niet het geval, omdat dit commerciële bedrijven zijn die graag een dikke plus willen zien als ze de werkzaamheden afgerond hebben.

Bouwbegeleiding en advies: Je houdt zelf de leiding en het overzicht

Uiteindelijk heb je de voors en tegens tegen elkaar afgewogen en kom je tot de conclusie dat er ergens in jouw organisatie iets mist om de touwtjes zelf in handen te houden. Maar hoe houd je zelf de regie als je aan tafel zit met mensen die andere petten op hebben en die op bepaalde vlakken veel meer kennis bezitten dan in jouw organisatie aanwezig is? Gebruik maken van bouwbegeleiding is dan een oplossing die juist die zorgen weg kan nemen.

Een goede bouwbegeleider heeft goede en actuele kennis binnen zijn vakgebied en zal de klant juist informeren. Juist omdat de belangen van de klant voorop staan zal een bouwbegeleider de klant goed advies geven.

U houdt zelf de leiding over uw project en weet op hetzelfde niveau mee te praten als uw tafelgenoten.

Quote Livio: “Ik heb altijd het gevoel dat jullie vragen objectief beantwoorden, terwijl dat niet altijd in jullie voordeel is. Er is altijd een keuze en dat vind ik fijn”.

 

 

 

ICT vraagt om specifieke kennis die aannemers niet hebben!

Nieuwbouw of grote verbouwingen vragen om een gedegen bouwbegeleiding zeker als het op het gebied van ICT aankomt. Aannemers missen hier óók de specifieke kennis en ervaring op dit gebied. Bij tientallen bouwprojecten hebben wij ondertussen onze expertise ingebracht, meegedacht met de opdrachtgever, de aannemer geadviseerd en de klant uiteindelijk (veel) meerkosten bespaard. Behalve deze kosten is bij operationele omgevingen ook veel ongewenste stilstand voorkomen zodat gebruikers zo optimaal mogelijk door konden blijven werken.

Het spreekwoord luidt: Bezint eer gij begint”

Foute beslissingen kunnen grote impact hebben op de netwerkinfrastructuur van een instelling.

Nieuwe alarmmelders, bouwkranen, camera’s of zelfs auto’s kunnen storingen veroorzaken op het WiFi netwerk als ze niet goed in kaart gebracht zijn. Het juiste type en lengte van de bekabeling, de positionering van accesspoints, patchkasten en andere voorzieningen dienen aangebracht of aangepast te worden.

 

Quote SZMK: “Dankzij de ervaring en betrokkenheid van Brite, is dit traject zonder verstoringen, tot een zeer goed en stabiel werkende omgeving tot stand gekomen. Brite bedankt voor jullie inzet en de prettige samenwerking”.

 

Uitgebreide kennis en ervaring inbrengen bij nieuwbouw en verbouwingen. Dat is de welkome ondersteuning voor de ICT manager, facilitair manager of hoofd huisvesting waardoor projecten in één keer goed en snel worden afgehandeld. In zulke situaties nemen we deel aan bouwvergaderingen, helpen bestekken op te zetten of te beoordelen en overleggen met de diverse partijen in het lopende proces.

Door onze kennis en ervaring met talloze bouwprojecten zorgen we ervoor dat alles optimaal op elkaar wordt afgestemd. Het belang van u als klant staat voorop.

Hieronder volgen 2 praktijkvoorbeelden die regelmatig aan de orde zijn:

Praktijkvoorbeeld 1: Nieuwbouw & accesspoints

Vaak staat in een bestek omschreven dat wanneer de plafondplaten op hun plek liggen er geen werkzaamheden meer uitgevoerd mogen worden tot aan de oplevering. Daar sta je dan met je accesspoints die je niet mag plaatsen. Bij oplevering wil je een goed functionerende WiFi hebben.

Vanuit bouwbegeleiding kun je er op wijzen dat de accesspoints beter vooraf geplaatst kunnen worden dan achteraf. Gebeurt dit na oplevering dan bestaat er kans op vervuiling of stukgaan van de plafondbeplating. We praten dan nog niet eens over de bijkomende kosten van extra werk voor het alsnog plaatsen van de accesspoints en het opnieuw openen en sluiten van de plafondbeplating. Het lijkt zo simpel en toch komt het geregeld voor dat hier niet aan gedacht wordt!

Quote Livio: “Een absolute meerwaarde van jullie is, is dat jullie altijd meedenken”.

Praktijkvoorbeeld 2:

Stel je hebt 2 leveranciers, één voor camera’s en één voor telefonie. Beide hebben hun eigen systemen die ze via eigen switches laten functioneren. Zo kunnen ze op afstand de regie voeren over hun systeem. Nu wil bijvoorbeeld een facilitair medewerker van een zorginstelling de camerabeelden bekijken, maar dat lukt niet. De medewerker is op een andere switch aangesloten die niet kan communiceren met de camera.

Wat je wilt is dat er één platform aanwezig is waarop de camera- en telefoonleverancier hun systemen plaatsen die communiceren met alle andere apparatuur waarvoor dat nodig is. Een goede ICT bouwbegeleider zal de klant aan de hand nemen en advies geven hoe deze situatie voorkomen kan worden en hoe alle systemen onderling toch veilig kunnen functioneren.

Kostenbesparing

Een goede bouwbegeleiding kost meestal geen geld, uiteindelijk bespaart u in de praktijk meer dan de investering in deze werkzaamheden. Niet alleen bent u uiteindelijk goedkoper uit, maar u bespaart ook in tijd en faalkosten.

Per saldo zien we dat projecten soepeler en efficiënter verlopen hetgeen positief afstraalt op het complete bouwteam.

Meer informatie over bouwbegeleiding bij WiFi & ICT in de zorg?

Wilt u meer informatie ontvangen of weten wat Brite voor u kan betekenen?

Vraag dan onze digitale brochure ‘CareConnect-IT’ aan of neem contact met ons op via: tel. 053 – 20 30 404 of via [email protected]

Ook interessant