Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Voorkom digitale inbrekers met Netwerktoegangsbeheer (NAC)

Deel dit bericht

“Wat ongelooflijk dom.”

Een veelgehoorde reactie als bewoners hun huis niet goed afsluiten, of ramen en deuren staan open, en inbrekers hun slag hebben geslagen. In veel ICT-netwerken is hetzelfde aan de hand. Niet goed beveiligd tegen digitale inbrekers met alle mogelijke gevolgen van dien.

Toegangsbeheer voor dynamische netwerkomgevingen in onderwijs & zorg

Met steeds meer apparaten gebruiken we een netwerk. Des te meer mensen en apparaten je toegang geeft, hoe groter de kans dat er iets mis gaat.

Een beproefde oplossing om ongewenst bezoek te voorkomen is voorhanden: Network Access Control ofwel Toegangsbeheer voor netwerken. Toegangsbeheer is de sleutel voor een veilig netwerk. Wie is er vanaf welke plek op welk moment met welk apparaat verbonden met jouw netwerk?

Met dit gegeven zijn we aan de slag gegaan en hebben EduGuard voor het onderwijs en CareGuard voor de zorg ontwikkeld. Voor grotere organisaties een goede oplossing om het netwerk veilig te houden. Zoals voor scholen die voor de eigen medewerkers 200 – 500 laptops beheren.

Zero touch beheerde laptops

Steeds meer scholen willen daarnaast de laptops van leerlingen beheerd toelaten op hun netwerk. Door de Windows laptops met MS Intune licht beheerd en “zero touch beheerd” uit te geven aan het begin van het schooljaar, weet de ICT-afdeling dat alle laptops uniform en gegarandeerd goed zijn ingesteld, de juiste drivers actief zijn, en ze met het juiste WiFi-netwerk verbinden.

Met beheerde laptops maak je beter gerichte functies mogelijk, bijv, rondom toetsen. Bij o.a. CSG Reggesteyn gaan we richting de 3500 apparaten die de school met EduGuard beheerd.

Een veilig netwerk is een must voor iedere organisatie. Houd zelf de controle en bepaal wat er op en binnen je netwerk gebeurd.

Wil je weten wat EduGuard of CareGuard voor jouw school of zorgorganisatie kan betekenen?  

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via:

053 -20 30 404 (optie 2)

of stuur een mail naar [email protected]

“Brite, het netwerk dat het altijd doet.”

Ook interessant