Dé WiFi & ICT specialist voor het onderwijs & de zorg

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deel dit bericht

De ICT-praktijkdag is voor de tweede keer in Nederland georganiseerd. Het is een praktijkgerichte ICT-nascholingsdag voor directies, ICT-coördinatoren en leraren.
Dit keer had de dag het thema “digitale leermiddelen op maat maken”.

De praktijkdag heeft als doel het delen van kennis, ervaringen, initiatieven en resultaten binnen het onderwijs. Via workshops en lezingen werden de initiatieven en resultaten met elkaar gedeeld en werd er kennisgemaakt met de nieuwste ontwikkelingen binnen dit thema.

Een goed werkende netwerkinfrastructuur is voor de school van cruciaal belang om digitale leermiddelen mogelijk te maken. Tijdens de praktijkdag heeft de Wi-Fi dokter interessante gesprekken gevoerd en is onze kennis en ervaring gedeeld. Er is onder andere gesproken over veel voorkomende problemen in met name draadloze netwerken. Enkele voorbeelden zijn; het wegvallen van Wi-Fi verbindingen, trage ELO, digitaal pesten en DDoS aanvallen.

De Wi-Fi dokter doet veel second opinions en onderzoekt of er verbeterpunten zijn, die het schoolnetwerk een kwaliteitsimpuls geven. Met als doel dat medewerkers en leerlingen altijd snel, eenvoudig, veilig en stabiel gebruik kunnen maken van het Wi-Fi netwerk.

Al meer dan 265 VO scholen worden door Brite de Wi-Fi dokter geholpen en compleet ontzorgd.

Klik hier en doe ook een second opinion!

Ook interessant